Uždėjau kečupo ant keptuvių apačios ir palikau apie 10 minučių. Pasirodo, toks būdas puikiai veikia tuo atveju, jeigu keptuvės dugnas yra pagamintas iš vario. Taip pat gali būti naudojama ir pomidorų pasta. Po 10 minučių, nušveičiau abi keptuves su švelnia kempine ir, deja, rezultatas nebuvo toks jau geras. Kepimo nuodegos vis dar nebuvo išvalytos, nors metalas atrodė šiek tiek šviesiau. Ne koks būdas – kur kas geriau kečupą naudoti su bulvėmis. Tačiau, jei nešvarumai dar nėra pernelyg įsisenėję, tuomet šis būdas tikrai gali praversti.
Totoriškas padažas
Pagaminau pastą, naudodama 75 % totorių padažo ir 25 % vandens. Pastą uždėjau ant keptuvės ir palikau apie 10 minučių. Vėliau ją iššveičiau su švelnia kempine. Kaip ir su kečupu, metalas pasidarė kur kas šviesesnis, tačiau prikepimai vis dar liko.
Uždėjau 75 % procentų kepimo sodos ir 25 % vandens ir palikau keptuvės dugne dešimčiai minučių. Vėliau vėl nušveičiau su švelnia kempine. Daugelis prikepimų dingo, nors reikėjo gana nemažai pašveisti. Susumuojant rezultatą, jis tikrai buvo geras, nes tiek puodas atrodė šviesesnis, tiek ir prikepimai buvo dingę. Taigi, kepimo soda yra neblogas sprendimas.
Mano draugai giria druską ir citriną, tačiau aš mieliau pasitelkiu actą. Tamsias dėmes ant aliuminių puodų galima pašalinti, jei panaudosite 1 vandens stiklinės ir 1 šaukštelio acto mišinį. Įpilkite jį į puodą, užkaiskite, kelias minutes pavirinkite, paskui išpilkite ir išplaukite puodą šaltu vandeniu.
O tam, kad ant nerūdijančių puodų ir keptuvių nebūtų dėmių, pusvalandžiui pamerkite juos į dvi stiklines acto, tuomet perplaukite karštu vandeniu su plovimo skysčiu, o galiausiai perskalaukite šaltu vandeniu. Man tai vienas efektyviausių būdų.
Galbūt ir Jūs žinote kokių nors valymo gudrybių? Pasidalinkite komentaruose arba manonamai@delfi.lt
Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!