Nors vasara už lango dar nekvepia, jos nuotaikos įkvėps gaivūs ir gardūs – balti šaltibarščiai. Šis patiekalas gali tapti puikiu artėjančios vasaros atradimu.
Baltiesiems šaltibarščiams reikės:
4–5 lietuviškų trumpavaisių agurkų
Ryšulėlio ridikėlių
1 l kefyro
4 kiaušinių
1 v. š. citrinos sulčių
Saujos svogūnų laiškų
Saujos krapų
Druskos, pipirų pagal skonį
Žiupsnelio cukraus
Gaminimas:
Agurkus ir ridikėlius supjaustykite šiaudeliais arba stambia burokine tarka. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus.
Viską sudėkite į dubenį ir užpilkite citrinos sultimis. Užberkite druskos, pipirų ir cukraus. Viską šiek tiek paspauskite mentele arba rankomis ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
Į dubenį su daržovėmis ir prieskoniais supilkite kefyrą ir išmaišykite. Padėkite dubenį į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai valandą.
Šaltibarščiams pastovėjus, išvirkite kiaušinius. Nulupkite juos, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į šaltibarščius.
Užberkite likusių smulkintų svogūnų laiškų, krapų.
Šaltibarščius patiekite su virtomis arba keptomis bulvėmis, taip pat galite skanauti ir vienus. Skanaus!