6 šaltų sriubų receptai: ne ką prasčiau už šaltibarščius

Šaltos sriubos dažnai siejamos su karštuoju metų laiku ir yra populiari dalis daugelio šalių kulinarinių tradicijų. Skirtingų kultūrų receptai atskleidžia įvairių ingredientų naudojimo subtilybes ir patiekalų galimybes.

Be mūsų taip mėgiamų šaltibarščių, siūlome išbandyti ir kitų šalių šaltas sriubas:


Gazpacho (Ispanija)


Gazpacho - tai šalta sriuba, kilusi iš Andalūzijos regiono Ispanijoje. Ji dažniausiai gaminama iš pomidorų, agurkų, paprikų, svogūnų, pridedant česnako, alyvuogių aliejaus, acto ir duonos trupinių. Gazpacho yra puikus būdas atsivėsinti karštą vasaros dieną ir pasinaudoti sezoninėmis daržovėmis.


Ajoblanco (Ispanija)


Dar viena Ispanijos šalta sriuba yra Ajoblanco. Šios sriubos gimtinė taip pat Andalūzija, tačiau ji skiriasi nuo gazpacho. Ajoblanco gaminama iš migdolų, česnako, duonos, vandens, alyvuogių aliejaus ir kartais šiek tiek vyno acto. Ši sriuba dažnai patiekiama kartu su vynuogėmis arba meliono gabalėliais, kurie suteikia gaivumo ir kontrastuoja su kreminiu sriubos skoniu. Ajoblanco yra puikus vasaros patiekalas, kuris suteikia gaivumo karštomis vasaros dienomis.


Okroshka (Rusija)


Rusijoje populiarus šaltos sriubos patiekalas yra okroshka – tai šalta sriuba, gaminama iš kefyro, į kurį pridedama morkų, rūgštynių, kiaušinių, ridikėlių ir žalumynų. Tai labai maistingas patiekalas, kuris suteikia gaivumo karštą vasaros dieną.


Vichyssoise (Prancūzija/JAV)


Ši šalta bulvių ir porų sriuba kilusi iš Prancūzijos, tačiau išpopuliarėjo ir JAV. Ji gaminama iš bulvių, porų, grietinėlės ir sviesto, o paskui atšaldoma iki norimos temperatūros. Vichyssoise gali būti patiekta su smulkiai pjaustytu kopūstų lapu.


Tarator (Bulgarija)


Tarator yra bulgarų vasaros sriuba, gaminama iš kefyro, į kurį pridedama agurkų, česnakų, dilgėlių ir alyvuogių aliejaus. Kartais į ją įberiama riešutų, tokių kaip graikiniai riešutai, miltelių. Tarator dažnai patiekiama kaip aperityvas arba gaivus užkandis karštą vasaros dieną.


Naengmyeon (Korėja)


Naengmyeon - tai korėjietiška šalta sriuba su ryžių makaronais. Ji gali būti pagaminta iš bulvių, batatų ar miltų. Sriuba pagardinama ledukais, marinuotomis daržovėmis, kiaušinio gabalėliais ir yra labai populiarus patiekalas vasaros mėnesiais Korėjoje.


Kiekvienoje šalyje šaltos sriubos receptai ir ingredientai gali skirtis, tačiau visi jie suteikia gaivų malonumą karštą vasaros dieną. Jos ne tik padeda atsivėsinti, bet ir yra puikus būdas pabandyti įvairių kultūrų skonius bei tradicijas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis