2 puikūs receptai, kurių pagrindinis ingredientas - moliūgas

Moliūgas – tikrų tikriausias rudens simbolis. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė sako, kad moliūgas – ypatingai universali daržovė. Ją galima tarkuoti, trinti, virti ar kepti – nuo sriubos ar troškinio iki pyrago. Pasak ekspertės, moliūgus kasmet vis labiau atranda ir lietuviai. Gyventojai vis daugiau eksperimentuoja virtuvėje ir šią daržovę derina su pačiais netikėčiausiais ingredientais.

Kreminė moliūgo ir kokosų pieno sriuba


Reikės:



  • 1 /3 moliūgo;
  • 1 l sultinio;
  • 4 bulvių;
  • 150–200 ml kokoso pieno;
  • druskos ir pipirų;
  • kepintų moliūgo sėklų;
  • šlakelio pesto padažo;
  • aliejaus (kepimo indui patepti).


Gaminimas:


Moliūgą supjaustykite gabaliukais, kepimo indą patepkite aliejumi ir dėkite moliūgą, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės. Užvirkite paruoštą sultinį, dėkite kubeliais pjaustytas bulves, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Kai bulvės jau išvirs, dėkite iškeptą moliūgą. Truputėlį pavirkite, sultinį nupilkite ir viską susmulkinkite elektriniu trintuvu. Pilkite kokoso pieną ir viską užvirinkite, jeigu sriuba per tiršta, galima įpilti sultinį, kuriame virė daržovės.


Sriubą pilkite į lėkštes ir apšlakstykite pesto padažu, pabarstykite keptomis moliūgo sėklomis. Patiekti rekomenduojama su česnakiniais skrebučiais.


Vištienos užkepėlė su moliūgais


  • 500 g moliūgo;
  • 400 g vištienos šlaunelių filė be kaulo;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 100 ml vandens;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 120 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio.


Gaminimas:


Nuplaukite ir nusausinkite moliūgą, tuomet nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite vištieną ir supjaustytą moliūgą į karščiui atsparų indą, apibarstykite druska, susmulkintu česnaku ir aitriąja paprika, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir supilkite vandenį. Viską gerai išmaišykite, puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 15–20 minučių. Jau iškepusį patiekalą apibarstykite kietuoju bei parmezano sūriais ir vėl dėkite į orkaitę – šįkart be dangčio. Kepkite, kol sūriai išsilydys ir apskrus. Skanaus!

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis