Riešutinis pyragas, kuris tiesiog ištirps burnoje

Šio pyrago receptą jau senokai radau čia, bet tik dabar susiruošiau nustebinti šeimą. Be to, visai neseniai nusipirkau specialią formą kišams, apkepams ir pyragams, išimamu dugnu, tad nutariau ją išbandyti kaip tik šiuo pyragu. 

Na, o jam išsikepti reikės:


Tešlai:


400 g miltų

200 g margarino

70 g cukraus

1 kiaušinio trynio

1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus



Riešutų pyragas
Riešutų pyragas
Jaukunamuose



Riešutų įdarui:


200 g riešutų (aš dėjau po 100 g graikinių ir migdolų, bet manau, kad skanu būtų ir su lazdynų ar kitais riešutais)

150 g cukraus

2 valgomieji šaukštai medaus

2 valgomieji šaukštai pieno

0,5 arb. šaukštelio cinamono

0,5 arb. šaukštelio muskato (jei nenorite, galite nedėti) 



Riešutų pyragas
Riešutų pyragas
Jaukunamuose



Paruošimas:


Iš tešlai skirtų produktų suminkome tešlą. Margarinas turi būti kietas, supjaustytas mažais gabaliukais, tada lengviau minkyti tešlą. [Kam patinka, galite naudoti sviestą, bet aš visada kepiniams naudoju margariną.] Tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Įdarui puode ištirpdome medų su cukrumi, dedame smulkintus riešutus (jei norite, galite riešutų nesmulkinti), prieskonius bei pieną. Šiek tiek paverdame, kol susidarys karamelė. Iš šaldytuvo išimame tešlą, trečdalį jos iškočiojame ir dedame į riebalais išteptą formą. Suformuojame kraštelius. Ant tešlos pilti riešutinį karamelės sluoksnį ir tolygiai paskirstyti. Užkloti iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Išėmus iš formos palaukti, kol atvės. Tada pabarstyti cukraus pudra ir skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis