Sudėtis (1 didelei porcijai):
Makaronai;
Pusė svogūno;
2 pomidorai;
Pora šaukštų grietinės;
Druska, prieskoniai;
Sūris.
Paruošimas:
Pirmiausia, užkaiskite puodą su vandeniu makaronams. Kad makaronai virdami nesuliptų, aš į vandenį įpilu šiek tiek aliejaus. Vandeniui užvirus, suberiam makaronus ir verdam iki al dente stadijos, t.y. kai tampa beveik minkšti, bet dar šiek tiek kietoki.

Kol makaronai verda, nusilupam pomidorus, juos supjaustom kubeliais. Svogūną taip pat supjaustyti smulkiai.

Kai makaronai išverda, nupilti nuo jų vandenį ir vėl dėti ant ugnies. Suberti smulkintus svogūnus ir maišant pašildyti minutę ar dvi. Po to sudėti pomidorus, pabarstyt druskos, prieskonių, uždėti grietinės ir maišant dar pakaitinti porą minučių. Viskas! Dedam viską į lėkštę, gausiai apibarstom tarkuotu sūriu ir valgom pasigardžiuodami greitą vakarienę.

Jei mėgstate, galite užbarstyti įvairiausių žalumynų. Ypač tinka petražolės arba bazilikai.
Skanaus!