Kitokie receptai savaitgaliui: jūros gėrybės ir lašiša grilyje

Atėjus šiltajam sezonui vienas maloniausių užsiėmimų yra leisti laiką lauke, gaminant gardžius patiekalus ir vaišinant jais šeimą ar draugus. Pristatome du sveikus, skanius ir tikrai nesudėtingus ant grotelių ruošiamus patiekalus su žuvimi ir jūros gėrybėmis.

Ant grotelių kepta lašiša (6 žmonėms)


Ingredientai:

6 lašišos filė gabalėliai;

1/2 puodelio augalinio aliejaus;

1/4 puodelio sojos padažo;

1/4 puodelio balzaminio acto;

1 valgomasis šaukštas medaus;

2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai sukapoto česnako;

2 arbatiniai šaukšteliai raudonųjų džiovintų paprikų;

Pusantro arbatinio šaukštelio malto imbiero;

1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus;

1/2 arbatinio šaukštelio valgomosios druskos;

1/4 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių.


Paruošimas


Šio recepto esmė – viena paprasta gudrybė. Jums tereikia sudėti lašišos gabaliukus į didelį šaldymo maišelį su užtrauktuku. Sumaišykite visus kitus ingredientus, užpilkite ant lašišos, pasilikdami ¼ puodelio marinato. Užsekite maišelį ir palikite pusvalandžiui. Įkaitinkite kepsninę iki didelės temperatūros (400 °C). Išimkite lašišą iš maišelio, dėkite ant grotelių ir kepkite be dangčio, reguliariai apversdami ir apšlakstydami likusiu marinatu apie 4–5 min., arba kol iškeps. Lašiša bus iškepusi tada, kai lengvai atsiskirs šakute. Pašalinkite odelę ir dėkite kepsnius į lėkštes.


Shutterstock


Ant grotelių keptas sveikatingas kebabas su jūros gėrybėmis ir daržovėmis


Ingredientai:

1/4 puodelio citrinos sulčių;

1/4 puodelio augalinio aliejaus;

1 valgomasis šaukštas kapotų šviežio čiobrelio lapelių arba 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio;

1/4 arbatinio šaukštelio valgomosios druskos;

1/4 arbatinio šaukštelio pipirų;

Apie 340 gramų jūros šukučių;

12 didelių krevečių su lukštais;

8 vidutinio dydžio švieži pievagrybiai (apie 170 g);

8 vyšniniai pomidorai;

1 vidutinio dydžio cukinija, supjaustyta maždaug 2,5 cm griežinėliais.


Paruošimas


Įkaitinkite anglinę ar dujinę kepsninę. Sumaišykite citrinos sultis, aliejų, čiobrelius, druską ir pipirus. Jeigu šukutės storesnės nei 2,5 cm storio, perpjaukite jas pusiau. Suverkite šukutes, krevetes, pievagrybius, pomidorus ir cukinijos griežinėlius ant keturių metalinių iešmelių, palikdami tarp kąsnelių šiek tiek vietos – taip jie iškeps tolygiau. Patepkite kebabą citrinos sulčių mišiniu. Kepkite ant vidutinės ugnies nuo 10 iki 15 minučių, reguliariai patepdami citrinos sulčių mišiniu, vieną kartą apverskite. Patiekalas bus paruoštas, kai šukutės taps baltos, o krevetės – rožinės ir kietos.


Shutterstock


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis