Neįtikėtinas skonis: raugintos cukinijos

(2)

Šiam receptui jums teprireiks 15 minučių, o rezultatu tikrai liksite patenkinti.

Marinatui reikės: 1 l vandens; 50 g druskos.


Jaunas cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus ir sudėkite į trilitrinį stiklainį. Tarp cukinijų pridėkite salierų, česnakų, krapų stiebų su žiedynais ir pan.


Tuomet išvirkite marinatą: 1 litrui vandens prireiks 50 g druskos. Po to marinatą atvėsinkite ir užpilkite cukinijas, paskui uždenkite lėkštute ir prispauskite sunkiu daiktu.


Shutterstock nuotr.


Cukinijos išrūgs po 3-4 dienų, tada jas padėkite į šaldytuvą, kur jos gali stovėti 2 savaites. Jeigu norite raugintas cukinijas valgyti visą žiemą, sudėtas į stiklainius ir užpiltas marinatu pasterizuokite 15 min. 80 laipsnių temperatūroje, paskui sandariai uždarykite.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis