199 kv.m būstas Vilniuje – erdvė, kurioje nėra vietos monotonijai

Paprastai interjero įkvėpimu tampa gamta ar urbanistiniai motyvai, o štai interjero dizainerė Deimantė Uleckytė idėjų savo projektams semiasi iš pačios abstrakčiausios meno rūšies – muzikos. Pasak jos, kiekvienas žmogus gyvena vis kitokiu muzikos ritmu, tad ir namai turėtų atspindėti tą charakterį. Naujausias dizainerės projektas vadinasi „JAZZ’as“ – tai lengva prabanga alsuojantys namai, gimę tarsi muzikoje natą prie natos dėliojant detalę prie detalės. 

Namai vertinantiems kokybę


Miško apsuptyje esančio 199 m2 namo interjeras buvo kuriamas gerą skonį turinčiai, kokybę ir natūralumą vertinančiai šeimai. Užsakovai turėjo aiškią būsimų namų viziją. Svarbiausi jų kriterijai buvo funkcionalumas ir maksimaliai išnaudotos erdvės. O šeimininkų būdą, dizainerės teigimu, geriausiai atspindėjo džiazas, įkvėpęs sukurti laisve bei kūrybiškumu pulsuojančią erdvę.


„Projekto idėja gimė klausantis Charlie’o Parkerio, Johno Coltrane’o bei kitų džiazo korifėjų kūrinių. Kadangi projektas greitai įgavo pagreitį ir jam tinkantį pavadinimą, įkvėpimo sėmėmės iš muzikos. Plati tembrinė džiazo paletė įkvėpė pasirinkti drąsius spalvinius spendimus, laužytas geometrines formas. Nepabijojome įsileisti šiek tiek „triukšmo“ per detales, baldų elementus, tapetus“, – pagrindinius motyvus įvardijo dizainerė.


Daugelis sprendimų šiuose namuose atlieka ir tam tikrą funkciją. Pavyzdžiui, tapetu dekoruota siena maskuoja sandėliuką, kuris yra įsikūręs pagrindinėje erdvėje tarp svetainės ir virtuvės, bet nekrinta į akis.


Būstas pasižymi funkcionalumu ir patogiu suplanavimu, nes yra skirtas kasdieniam šeimos gyvenimui. Įėjus pro duris patenkama į erdvų prieškambarį su svečiams skirta drabužine. Šalia įsikūrusi pagrindinė namų zona – svetainė, pereinanti į virtuvę. Kitoje namo dalyje įrengtas darbo kambarys, svečių vonios kambarys, vaikų kambariai bei tėvų miegamasis su vonia ir didele drabužine.



Nuo iššūkių iki netradicinių sprendimų


Kiekviename projekte būna savų iššūkių. Šio projekto viena sunkiausių užduočių dizainerė įvardijo klientų prašymą maksimaliai išnaudoti patalpų aukštį. Taip kilo idėja „laužyti“ plokštumas svetainės lubose ir pavyko sukurti išskirtinę erdvę, tapusią svarbiausia namų ašimi bei atspirties tašku kitoms erdvėms.


Aplinka ir pastato architektūriniai sprendimai įkvėpė aiškias, lakoniškas, struktūruotas geometrines formas ir ornamentus, būdingas namų erdvėms, plokštumoms ir detalėms.


Aukštos lubos ir estetiškai grynos namų erdvės paskatino rinktis ryškias, netradicines baldinių audinių, gobelenų, detalių spalvas. Pagrindiniu bendros erdvės akcentu ir traukos centru tapo išryškinta svetainės-poilsio zona, valgomasis ir židinys, ypatingas dėl surūdijusio metalo apdailos. Židinys įkvėpė panaudoti „rūdžių“ spalvą ir kituose akcentuose – šviestuvuose, valgomojo kėdėse, išskirtinio dizaino svetainės kilime.


Svetainės akcentas – ekstravagantiškos mėlynos spalvos aksomu aptrauktas minkštas kampas. Melsvi atspalviai atsikartoja tapetuose bei prabangiame sendintame veidrodyje šalia valgomojo stalo. Jis atstoja paveikslą ir padeda kurti didesnį erdvės pojūtį, o taip pat pratęsia gamtą, nes pro priešais esančius svetainės langus atsiveria nuostabi miško panorama.


Šių namų interjeras lyg džiazas: charizmatiškas, nenuobodus ir pulsuojančio ritmo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis