Reikės:
salotų lapų;
3–4 pomidorai;
1/3 ilgo agurko :) ;
gabalėlio Džiugo;
200 gr. vištos file;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
2 v.š. skysto medaus;
2 v.š. citrinos sulčių;
prieskonių;
druskos;
saulėgrąžų (nebūtinai).
Daržoves supjaustome — kaip kam patinka, taip tas ir pjausto.



Pakepame vištą — nesvarbu ar diesniais, ar mažesniais gabaliukais — kepant didesniais — mėsa bus sultingesnė (žinoma, jei neperkepsite).


Patarkuojame arba plonai supjaustome sūrį.

Viską sudedame į lėkštę: salotų lapus, po to pomidorus ir agurkus, vištą, sūrį, saulėgrąžas.



Padažas. Į dubenėlį supilame aliejų, medų (jei medus kietas — pakaitinkite mikrobangėje arba virš verdančio vandens), citrinos sultis, sudedame prieskonius ir druskos pagal skonį.



Viską gerai išmaišome. Ragaujame. Turi būti nei per saldu, nei per rūgštu, nei per sūru. Jei ko trūksta — įdėkite. Padažą pilame ant salotų ir valgome su balta duona.

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt