Spėjimai jau prasidėjo – ką naujo atneš 2019 metai į interjero pasaulį

Po truputi artėjant metų pabaigai interneto platybėse vis dažniau kyla diskusijos – kas naujo nusimato interjero kontekste artėjančiais 2019 metais. Spėjimų yra iš tiesų įvairių, nuo maksimalizmo įsigalėjimo iki vintažinio stiliaus renesanso, o ar jie išsipildys – tik laikas parodys. Parinkome 5 tendencijas, kurios visai tikėtina, kad dominuos 2019 metais.

Maksimalizmas. Jau ilgą laiką minimalus skandinaviškas interjero dizainas yra itin populiarus tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Toks šio stiliaus populiarumas gali būti sietinas su jo kuriamu švaros ir šviesos įspūdžiu. Tačiau paskutiniu metu yra juntamas didelis žmonių noras išreikšti save ir suteikti namų erdvei asmeniškumo, o minimalistiniu stiliumi to pasiekti yra beveik neįmanoma.


Shutterstock nuotr.


Unikalumas tampa itin vertinama savybe, todėl spėjama, kad žmonės rinkdamiesi baldus, daugiau dėmesio skirs originaliems bei apgalvotiems rankų darbo arba vintažinio stiliaus daiktams. Taip pat aksesuarams pasakojantiems tam tikrą istoriją.


Shutterstock nuotr.


Ryškios spalvos. Nors pastelinių spalvų grožį bei subtilumą nuginčyti būtų sudėtinga, tačiau yra spėjama, kad 2019 metais jos užleis vietą natūralioms ir ryškioms spalvoms. Interjeruose kitais metais turėtume matyti daug indigo mėlynos, rūdžių raudonos, citrinos bei garstyčių geltonos ir pan.


Shutterstock nuotr.


Grybo formos šviestuvai. 2018 metais jau buvo galima pamatyti kelių garsių šviestuvų gamintojų gaminamus grybo formos šviestuvus. Kadangi vis daugiau ir daugiau gamintojų į savo asortimentą įtraukia tokio tipo šviestuvus, galima spėti, kad 2019 metais interjeruose jų matysime dar daugiau.


Shutterstock nuotr.


Kavos staliukai be kojelių. Spėjama, kad aukštos ir lengvos skandinaviško tipo kavos staliukų kojelės kitais metais praras dalį savo populiarumo. Savo vietą jos užleis kavos staliukams be kojelių arba staliukams su trumpomis, sunkiau atrodančiomis kojelėmis. Toks žemas baldas derėdamas su kitais svetainės elementais kurs balanso įspūdį.


Shutterstock nuotr.


Ryžių popieriaus žibintai. Popieriniai žibintai interjeruose jau buvo sužibėję 90-taisiais ir spėjama, kad 2019 metais vėl namų erdvėje jų matysime tikrai nemažai. Jau šiandien įvairiuose interjero salonuose galima rasti įdomių, atnaujintų tokio žibinto versijų.


Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis