Reikės:
Grietinė - 250 g;
Sviestas - 110 g;
Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio;
Miltai - 2,5 stiklinės;
Citrina - 1,5 vnt.;
Cukrus - 1 stiklinė;
Kiaušinio trynys - 1 vnt.;
Cukraus pudra.

Grietinę sumaišome su soda. Į grietinę įpilame ištirpintą sviestą ir išmaišome. Po truputį pilame miltus, Įpylus 2 stiklines patikrinkite: jeigu tešla limpa prie rankų, tada įpilkite likusius miltus, jei ne, tada nereikia. Išmaišykite tešlą ir padalinkite ją į 2 dalis.
Citrinas (su žieve) supjaustykite ir sutrinkite iki košelės, į gautą masę įpilkitę cukrų ir išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pusę tešlos išklokite kepimo formą, formuojant kraštelius į viršų. Įpilkite citrinų įdarą ir tolygiai jį paskirstykite. Antrą tešlos dalį išminkome su rankomis ir tolygiai uždengiame pyrago įdarą.

Tam, kad pyragas būtų gražiai įrudęs, paviršių aptepkime kiaušinio tryniu. Kepame apie 30 min, kol paviršius gražiai paruduos. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.


Skanaus!
Šaltinis: jelena-rimaviciene.blogspot.lt