Tobuliems pusryčiams: kitaip paruošti kiaušiniai

Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą.

Kiaušiniai keptuvėje (2 porcijos)


Reikės:


4 kiaušinių,


50 g čoriso dešros,


1/2 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių,


6 šaukštų pomidorų salsos (arba trintų pomidorų savo sultyse),


30 g fetos sūrio,


1 avokado,


laiškinio česnako arba šviežios kalendros,


lydyto sviesto (ghi) kepti,


druskos bei juodųjų pipirų.


Lydytame svieste pakepkite griežinėliais pjaustytą čoriso dešrą. Sukrėskite pupeles, pomidorų salsą ir viską gerai išmaišykite. Šaukštu suformuokite duobutes ir įmuškite kiaušinius (geriau kepti dviejose atskirose mažose keptuvėse ir patiekti individualiai). Sudėkite alyvuoges, užtrupinkite fetos ir uždengę dangčiu kepkite, kol kiaušinio baltymas sutvirtės, o trynys liks dar skystas. Pagardinkite laiškiniais česnakais arba kalendra. Patiekite su griežinėliais pjaustytu avokadu bei šilta tortilija ar bandele.


Produkto ABC


Lydytas sviestas – vis dažniau rekomenduojamas naudoti kepimui vietoj aliejaus, nes skyla tik 250 °C temperatūroje ir yra lengviau pasisavinamas. Ghi sviestas iš esmės yra tas pats, kas lydytas, tik jam gaminti naudojamas ypatingos rūšies pienas ir jis kaitinamas ilgiau, kad karamelizuotųsi piene esančios medžiagos.


Vegetariška alternatyva. Čoriso dešrą galite keisti įvairiomis daržovėmis – moliūgais, saldžiosiomis bulvėmis ar paprikomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis