Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
125 g miltų;
100 g sviesto;
115 g vandens;
4 kiaušiniai;
120 g stambia tarka sutarkuoto sūrio pasirinktinai;
150 g virto kumpio;
druskos, maltų pipirų;
malto muskato riešuto.

Paruošimas:
Paruošti plikytą tešlą: puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys. Kai vanduo užverda, vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo kaitinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą. Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį (kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti). Pagardinti maltais pipirais bei maltu muskato riešutu. Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į tešlą, gerai išmaišyti.

Virto kumpio griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ir, sudėjus į tešlą, gerai išmaišyti. Galima įberti šviežiai pjaustytų krapų ar kitų šviežių žolelių pagal skonį. Įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Į keksiukų kepimo formas sudėti tešlos (pakabinti po gerą valg. šaukštą) ir pastatyti kepti 20-25 minutėms. Pyragėlių paviršius turi būti dailiai apskrudęs. Iškepusius pyragėlius patiekti iš karto arba atvėsinti ir valgyti kaip užkandį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio atradimams: bulvių-mėsos apkepas

Paprasta, skanu, sotu - kartais daugiau ir nereikia.

Kitoks gruziniškos charčio sriubos paruošimo variantas

Išbandykime tikrąjį charčio! Gal patiks?

Ilgojo savaitgalio eksperimentams: tuno ir pievagrybių pyragas

Šiandien norime Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, kuris puikiai tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis pietums ar vakarienei, ar galima tiekti kaip užkandį švenčių metu.

Būtina išbandyti: drėgnas šokoladinis pyragas

Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!

Savaitgalio receptas: bulvės-vėduoklės

Norisi kažko paprasto ir gardaus? Išbandykime šį bulvių receptą. Jas galite valgyti kaip užkandį arba pasitelkti garnyrui.

Savaitgalio gardumėlis: užkeptos bulvių puselės (1)

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių ir, ko tik užsinorėsite.

Nesušalkite: keptų paprikų sriuba

Tokį savaitgalį norisi recepto, kuris sušildytų. Išbandykime kartu!

Gardumėlis: plikytų sausainių tortas

Sekmadienis - tai laikas, kai galima sau pagaliau leisti ir ilgiau pasisukioti virtuvėje. Šįkart siūlome išbandyti plikytų sausainių tortą.

Savaitgalio gardumėlis: vištienos suktinukai su šonine

Savaitgaliui paruošėme receptą, kuris ir skanus, ir estetiškai akiai malonus: vištienos suktinukus su šonine. Jie tiks tiek įprastiems pietums, tiek ir šventinam stalui.

Savaitgalio gardumėlis: malta mėsa įdarytos bulvės

Savaitgalį kartais norisi eksperimentuoti, o kartais norisi tiesiog išbandyti tokį receptą, kuris žinai, kad nenuvils. Būtent tokį šiandien Jums paruošėme!