Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
125 g miltų;
100 g sviesto;
115 g vandens;
4 kiaušiniai;
120 g stambia tarka sutarkuoto sūrio pasirinktinai;
150 g virto kumpio;
druskos, maltų pipirų;
malto muskato riešuto.

Paruošimas:
Paruošti plikytą tešlą: puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys. Kai vanduo užverda, vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo kaitinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą. Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį (kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti). Pagardinti maltais pipirais bei maltu muskato riešutu. Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į tešlą, gerai išmaišyti.

Virto kumpio griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ir, sudėjus į tešlą, gerai išmaišyti. Galima įberti šviežiai pjaustytų krapų ar kitų šviežių žolelių pagal skonį. Įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Į keksiukų kepimo formas sudėti tešlos (pakabinti po gerą valg. šaukštą) ir pastatyti kepti 20-25 minutėms. Pyragėlių paviršius turi būti dailiai apskrudęs. Iškepusius pyragėlius patiekti iš karto arba atvėsinti ir valgyti kaip užkandį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio pasilepinimui: aštri sriuba, kuri sušildys šaltą dieną (2)

Šaltą dieną puikiai šildo aštresnis negu įprastai maistas, tad kviečiame išbandyti aštrios sriubos receptą.

10 kalėdinių patiekalų, kurie atneš laimę ir ramybę į jūsų namus (2)

Kalėdinis vaišių stalas, palyginus su saikingu Kūčių stalu, tiesiog lūžta nuo įvairiausių šaltų užkandžių, karštų kepsnių bei saldžių desertų. Tačiau kartais nutinka taip, kad ruošiant Kalėdų stalą ima trūkti idėjų, kokiais patiekalais šiais metais nustebinti savo artimuosius. Pateikiame keletą receptų, kurie paįvairins šventinį stalą.

Tobulų gruzdintų bulvyčių receptas (5)

Jei turite silpnybę greitojo maisto restoranuose parduodamoms gruzdintoms bulvytėms, šis receptas kaip tik jums. Bulvytės bus tokios pat traškios, bet kur kas sveikesnės.

Gruodį žurnalas „Mano namai“ puošiasi Kalėdoms

Gruodžio mėnesį žurnalo „Mano namai“ puslapiuose rasite ne tik šventiškai pasipuošusius lietuvių dizainerių interjerus, bet ir daugybę idėjų, kad Kalėdų laukimas taptų dar viena švente.

Ruošiamės Kalėdoms: varškės žagarėliai

Tai receptas, kuriam sunku atsispirti.

Ruošiamės Kalėdoms: „Raffaello“ skonio sausainiai (1)

Prieššventinis laikotarpis – idealus metas eksperimentams virtuvėje. Šįkart –burnoje tirpstančių sausainių receptas!

Verta išbandyti prieš šventes: kepta silkė tešloje (5)

Gerų šeimininkių paslaptis - receptus išbando, kai iki švenčių dar yra daug laiko ir užtenktinai erdvės eksperimentams. Pradėkime nuo keptos silkės tešloje!

Greitai paruošiamas plovas, kuris patiks visiems (7)

Šį patiekalą paruošite pakankamai greitai. Plovui gaminti labai tinka kokosų pienas, tačiau jį galite pakeisti tarkuotais kokosų riešutais arba plakta grietinėle.

Verta išbandyti: orkaitėje keptos bulvės su siurprizu (1)

Tai receptas, kuris patiks tiems, kam atsibodo įprastai paruošiamos bulvės.

Savaitgalio pasilepinimui: tortilijų suktinukai su lašiša (1)

Paprastai paruošiamas užkandis, kuris niekuomet nenuvilia. Gal pats metas jį išbandyti?