Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote

 (1)
Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kiekvieno gaminti mėgstančio ir mokančio žmogaus arsenale turi būti keli naudingi kulinariniai patarimai. Jie padės paskaninti patiekalą ir išgelbės vakarienę, jeigu iškilo pavojus ją sugadinti.
Persūdėte sriubą, paruošėte per skystą padažą, į patiekalą įbėrėte per daug pipirų – tokios force majeure situacijos nutinka kiekvienam. Tai nėra kritinė situacija. Svarbiausia – nepasimesti ir pasistengti kaip galima greičiau išspręsti iškilusią gastronominę problemą.

Sudarėme devynių dažniausiai virtuvėje pasitaikančių ekstremalių situacijų sąrašą ir papasakosime, kaip operatyviai ir sėkmingai jas išspręsti.

Persūdėte sriubą

Visiškai nebūtina įsimylėti, kad persūdytumėte sriubą. Užsimiršti ir nukreipti dėmesį į kažkokį mažmožį gali kiekvienas. Jeigu tokia bėda nutiko jums, neskubėkite nusiminti. Persūdytą sriubą galima „reanimuoti“.

Variantai net keli. Galima pabandyti įpilti į sriubą daugiau vandens ir citrinos rūgšties ar acto. Arba galima įdėti į sriubą maišelį su ryžiais, išvirti juos, o paskui išimti.

Nesigauna išplakti kiaušinio baltymų

Norint iškepti skanų ir aromatingą kepinį, dažniausiai reikia kiaušinių. Kartais juos reikia išplakti. Su baltymais pasitaiko problemų: jie niekaip nenori išsiplakti. Vis dėlto, negalima į tai nekreipti dėmesio. Galvojate, kad nieko baisaus nenutiks, jeigu baltymai nebus gerai išplakti? Be reikalo! Kepinys bus ne toks minkštas ir orinis.

Jeigu baltymai nesiplaka, padėkite juos dešimčiai minučių į šaldytuvą, paskui įmeskite į jį žiupsnelį druskos ir pabandykite išplakti dar kartą. Problemų neturėtų kilti!

Į patiekalą įbėrėte per daug pipirų

Aštraus mėgėjai žino, kad per daug pipirų nebūna. O kas tada, jeigu jūs nesate pats didžiausias pikantiškų patiekalų fanatikas ir atsitiktinai įbėrėte per daug aitriųjų paprikų? Svarbiausia – nepanikuokite! Viskas ištaisoma.

Jeigu mėsos patiekalas gavosi aštrus, patiekite jį su prėsku garnyru. Tai kompensuos mėsos pikantiškumą. Taip pat galima pergudrauti situaciją ir įtraukti į ingredientų sąrašą kažką pieniško ar pabandyti aštrumą neutralizuoti citrinos sultimis ar actu.

Paruošėte per skystą kreminę sriubą

Ideali kreminė sriuba turi būti pakankamai tiršta. Jeigu tokios konsistencijos išgauti jums nepavyko, tačiau norisi namiškius pradžiuginti šedevru, o ne kasdiene vakariene, būtina ieškoti išeities iš situacijos. Kreminę sriubą patobulinti galima pasitelkus minkštimą, virtus ryžius ar sutrintas pupeles.

Ištirpdytas šokoladas sutirštėjo

Rafinuotiems desertams reikia tirpdyto šokolado. Paprastai tam naudojama vandens vonelė ar mikrobangų krosnelė. Ištirpinti šokoladą galima be jokių problemų, tačiau ilgam jo palikti nereikėtų. Jis gali pradėti tirštėti, o tai jau visiškai kita, ne pati sėkmingiausia konsistencija.

Jeigu jūs nukreipėte savo dėmesį kažkur kitur ir nepastebėjote, kaip sutirštėjo šokoladas, įpilkite į jį šiek tiek aliejaus ir išmaišykite. Ši gudrybė turėtų padėti.

Pyragas prilipo prie kepimo formos dugno

Atsikėlėte ankstų šeštadienio rytą, norėdami palepinti namiškius skaniu ką tik iškeptu pyragu? Tai labai pagirtina! Tačiau ką daryti, jeigu kažkas nepavyko? Pavyzdžiui, jeigu pyragas neatlimpa nuo kepimo formos dugno.

Visiškai ataušinkite pyragą ir įdėkite formą į šiltą vandenį, kad panirtų į jį iki pusės. Palikite neilgam ir netrukus pyragą visiškai lengvai išimsite. Kitą kartą nepamirškite iškloti formą kepimo popieriumi ar ištepti sviestu.

Paruošėte per saldų padažą

Paruošėte pernelyg saldų padažą? Žinoma, dolce vita dar niekas neatšaukė, tačiau per saldus skonis patinka ne kiekvienam. Jeigu norite jį patobulinti ar padaryti netokį ryškų, įpilkite į padažą šiek tiek citrinos sulčių ar įmeskite vos vos druskos. Tai padės neutralizuoti saldumo perteklių.

Žalumynai pradėjo vysti

Žalumynų šviežiumas, deja, nėra amžinas. Jeigu nupirkote visą ryšulėlį, tikrai nėra jokių garantijų, kad suspėsite ruošdami mėgstamus patiekalus panaudoti jį visą. Todėl būtina pradėti nuo taisyklingo laikymo. Nuplaukite ir gerai nusausinkite žalumynus, paskui įdėkite į popierinį maišelį ir tegul jie keliauja į šaldytuvą.

Žalumynai vistiek pradėjo vysti? Pamerkite juos neilgam į ledinį vandenį, paskui išdėliokite ant popierinio rankšluosčio. Lapai taps pastebimai šviežesni.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.

Belaukiant šv. Velykų: 3 lengvi receptai gavėniai

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis.

Desertai, kuriems recepto nereikia

Liko naminių keptų ar pirktinių sausainių, kekso, biskvito ar pyragui nesunaudojote viso įdaro? Pagaminkite iš jų desertą, kur nereikia nei kiekių paisyti, nei tikslaus recepto laikytis. Į kiekvieną stiklinę sluoksniuokite kelis skirtingų rūšių produktus, o jų skonius derinkite pasitelkę tik savo vaizduotę...

Gardi stalo puošmena: kitoks velykinis kiaušinis

Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose...

Savaitgalio atradimams: vištienos vyniotinis

Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Pabandom?

Virtuvės eksperimentai: dvipusė pica per 10 minučių (1)

Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta.

Neatsispirsite: lašišos-špinatų vyniotinis

Šis užkandis pritiks ir šventiniam stalui, ir eiliniam savaitgaliui.