Kaip išsirinkti tinkamiausią sniego kastuvą?

Kokybiškas sniego kastuvas gali būti naudojamas iki dešimties metų. Jis tikrai palengvina darbą, nes yra lengvai pakeliamas, nenutrina rankų. Kad sniego kastuvas tarnautų kiek įmanoma ilgiau, svarbu pasirinkti jį tinkamo dydžio ir formos, prieš tai įsitikinus, kad jis pagamintas iš kokybiškos medžiagos, pataria specialistai.

Kastuvo forma

Pasak specialistų, kastuvas su kampuotai įlenkta darbine plokšte ir trumpesniu kotu skirtas sniegui kasti, o ovalios formos – sniegui stumti. Svarbi ne tik kastuvo darbinė plokštė, bet ir koto forma. Jis turi būti ergonomiškai išlenktas, kad palengvintų darbą ir apsaugotų nugarą nuo pernelyg didelio krūvio. Taip pat svarbu rinktis kotą pagal savo ūgį. Kastuvu su plačia darbine plokšte greičiau ir lengviau nuvalysite platų kiemą, takus ar įvažiavimus, tačiau juo nebus patogu nukasti laiptus, prieangį ir siaurus takelius, todėl kastuvų asortimentas toks platus – pradedant nuo vaikiškų kastuvėlių mažiesiems pagalbininkams iki sniego valytuvų, kuriuos pastumti įmanoma tik dviese. Taip pat būna kastuvų su teleskopiniu kotu, kurio ilgis gali siekti iki 6,4 metro. Tokiu kastuvu patogu valyti sniegą nuo stogo, o tai labai svarbu, nes sniegas gali jį pažeisti arba užkristi namo gyventojams ar praeiviams ant galvų.

Shutterstock nuotr.

Medžiaga

Nuo medžiagos, iš kurios padarytas sniego kastuvas, priklauso tai, kiek ilgai jį turėsite. Svarbu, kad darbinė plokštė būtų pagaminta iš kokybiško plastiko, kuris atlaikys šlapią ir dėl to sunkesnį sniegą. Dauguma kastuvų būna apdoroti specialia medžiaga, kad prie jų neliptų sniegas. Ne mažiau svarbi yra ir medžiaga, iš kurios pagamintas kotas. Jei galvojate, kad kokybiškiausias kotas yra medinis, turėkite omenyje, kad jis bus daug sunkesnis. O daugumos gamintojų siūlomi aliuminio kotai yra ne tik lengvi, bet ir patvarūs.

Valant sniegą, prireikia ir papildomų priemonių, pavyzdžiui, ledo kirtiklio ar ledo ir sniego tirpinimo medžiagos. Ledą, susidariusį ant grindinio, ypač patogu pašalinti naudojant kirtiklį – ledo kirtikliu galima suskaldyti net ir storą ledo sluoksnį. Kai sniego nedaug, jį galima nušluoti specialia šluota su patvariais metaliniais šeriais, pataria specialistai.

Kovai su sniegu ir ledu tinka ir tirpinimo medžiagos: techninė druska ir druskos ir smėlio mišinys. Ledas dažniausiai tirpinamas technine druska. Ji veiksmingiausia, kai temperatūra nukrenta žemiau nulio, bet jei jums rūpi ekologija, rinkitės smėlio mišinį.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis