Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!

Reikės:
6 raudonosios arbatos „Rooibos“ pakelių,
1 kg su lupenomis virtų nedidelių bulvių,
125 ml didelių kaparių su koteliais,
2 šaukštų miltų,
aliejaus gruzdinti,
juodųjų pipirų.

Naminiam majonezui paruošti:
3 kiaušinių trynių,
1 šaukštelio garstyčių miltelių,
0,5 citrinos sulčių,
750 ml aliejaus,
4 skiltelių česnakų,
125 ml kapotų prieskoninių žolelių (rozmarinų, bazilikų, čiobrelių),
žiupsnelio druskos.

1. Storadugnį didelį puodą išklokite folija. Ant jos iš pakelių „Rooibos“ išberkite arbatžoles. Ant viršaus uždėkite metalines groteles.

Vida Press

2. Jas pridenkite dar vienu folijos lakštu, sudėkite virtas bulves (didesnes perpjaukite išilgai). Kaitinkite puodą ant viryklės, kol pradės rūkti lengvas dūmelis. Tada uždenkite dangčiu (jei jis nelabai sandarus, galite užkloti dar ir folija). Kaitinkite 12–15 minučių, nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.

Vida Press

3. Pagaminkite naminį majonezą. Į virtuvės kombainą sudėkite kiaušinių trynius, plakite, kol suputos. Suberkite garstyčias, druską, supilkite citrinos sultis ir vėl plakite apie 2 minutes. Palaipsniui pilkite aliejų vis įjungdami kombainą, kol majonezas bus vientisos konsistencijos. Suberkite kapotas česnakų skilteles ir prieskonines žoleles, dar kartą išmaišykite.

Vida Press

4. Kaparius nusausinkite, apvoliokite miltuose, šių perteklių nupurtykite.

Vida Press

5. Apkepkite kaparius įkaitintame aliejuje, kol paviršius gražiai apskrus. Rūkytas bulves apliekite naminiu majonezu, užberkite maltų juodųjų pipirų ir patiekite su gruzdintais kapariais.

Vida Press

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis