Rudeniškas lašišos kepsnys

Vėsiam rudens pra­džios vaka­rui, kai dar nesi­nori val­gyti nieko sun­kaus, pui­kiai tiks žuvislašiša. Dar dau­giau, koks ruduo be obuo­lių ir medaus. Tad šian­dien jums siū­lau labai greitą, bet ypa­tin­gai skanų receptą.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija.

Reikės:
2 laši­šos kepsnių;
0,5 stik­li­nės nami­nių obuo­lių sulčių;
1,5 v.š. medaus;
2 v.š. citri­nos sulčių;
pake­lio mažųjų špinatų;
gaba­lė­lio sviesto;
drus­kos pipirų.

Pir­miau­sia sumai­šy­kite obuo­lių sul­tis su medumi ir nedi­de­lėje kep­tu­vėje kai­tin­kite, kol vis­kas sutirš­tės iki sirupo kon­sisten­ci­jos. Supil­kite skystį į lėkštę ir ten įdė­kite laši­šos keps­nius odą į viršų. Palai­ky­kite bent 10 minučių.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Gerai įkai­tin­kite kep­tuvę. Sudė­kite laši­šos keps­nius į įkai­tu­sią kep­tuvę — vėl oda į viršų. Kep­kite 2 minu­tes, kep­dami keps­nių šonus pate­p­kite tuo pačiu mari­natu. Apver­s­kite keps­nius ir dar kep­kite maž­daug 2–3 minu­tes — pri­klau­so­mai nuo keps­nių storio.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Apvers­tus keps­nius dar pate­p­kite mari­natu, pabars­ty­kite druska ir pipi­rais, apšalks­ty­kite citri­nos sultimis.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Kol dar kepa lašiša, kitoje kep­tu­vėje ištir­pin­kite gaba­lėlį sviesto ir sudė­kite špi­na­tus. Po kokios minu­tės apver­s­kite špi­na­tus ir dar pake­p­kite apie 30 sekun­džių. Tai ir bus gar­ny­ras.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Kasuvalgyti.lt

Sekite visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis