Keptas varškės sūris labai tinka pusryčiams, kai paprasta kiaušinienė ar dešrelės yra atsibodusios, arba lengvai, greitai vakarienei. Šitaip keptą sūrį daro mano mama, darė jos mama, matyt, ir jos mama. Labai skanus ir sotus patiekalas.
~300 gr. varškės sūrio;
3–4 kiaušiniai;
100 gr. grietinės;
žiupsnelis kmynų;
žinoma — čiobrelis.
Varškės sūrį reikia supjaustyti riekelėmis. Išplakti kiaušinius.


Į plakinį įdėti druskos, pipirų, kitokių prieskonių pagal skonį. Įkaitinti keptuvę su trupučiu sviesto ar aliejaus. Į keptuvę sudėti sūrį ir pakepti pusę minutės, užpilti plaktą kiaušinį.



Kepti kaip kiaušinienę — pakepti vieną pusę, apversti, pakepti kitą pusę. Nesudeginti ir neperkepti. Jau kai matote, kad kiaušiniai iškepė, sūris apsilydė, sumažinam ugnį ir dedame grietinę. Palaukiame, pamaišome, kol grietinė išsilydo.


Svarbu, kad grietinė neperkaistų. Kol tirpsta grietinė, užtepam sviestu porą batono riekelių. Porcija dviems. Skanaus!