Atskleidė, kaip vos už kelis eurus pasigaminti gardų patiekalą: tiks šeimos pietums, ir vakarienei (sultingos vištienos receptas)

Paprasta paruošti, sotu ir pigu – sakote, taip nebūna? Pritrūkusiems idėjų gardžiai ir nebrangiai vakarienei ar pietums, kulinarijos ekspertai turi pasiūlymą – iškepkite orkaitėje sultingas vištienos šlauneles su daržovių garnyru. Šiam patiekalui paruošti prireiks vos kelių eurų ir vieno indo, o jo užteks ne tik vakarienei, bet ir pasirūpinti pietumis darbe.

„Dažnas sukame galvą, kaip nustebinti savo šeimyną kulinariniais šedevrais, tačiau bijome eksperimentų manydami, kad jie gali pareikalauti daugybės laiko ar atsieiti brangiau. Pasigaminti puikius pietus ar vakarienę išties gali kiekvienas – reikia tik gerai planuoti apsipirkimus, nepraleisti progos pasinaudoti mažų kainų pasiūlymais, kurie neretai ir padiktuoja visos artėjančios savaitės meniu. Pavyzdžiui, šią savaitę ypač maža vištienos šlaunelių kaina, tad mūsų kulinarijos meistrų siūlomą vakarienės patiekalą galėsite paruošti ypač pigiai“, – dalinasi Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.


Gardi vakarienė vos už kelis eurus


„Maximos“ atstovė priduria, kad protingai pasirinkus ingredientus parduotuvėje šią savaitę vakarienei paruošti vištienos patiekalą užteks vos kelių eurų, o pritrūkus kulinarinių idėjų tereikės tik prisiminti dar kelis kasdienius produktus ir prikelti juos naujam, gurmaniškam gyvenimui.


„Pasimėgauti sočia vakariene galima ir neturint namuose keliolikos skirtingų ingredientų – kartais užtenka atsigręžti į visai paprastus receptus, kuriems paruošti nereikia nei daug laiko, nei specialių kulinarinių įgūdžių. Štai pavyzdžiui net ir daugelio pamėgtos vištienos šlaunelės gali tapti puikiausiu pasirinkimu kuriant įvairius, nesudėtingus ir pigius derinius, o patiekiant kartu su daržovėmis toks patiekalas užtikrins ir būtinas dienos maistines medžiagas“, – priduria I. Trakimaitė-Šeškuvienė.


Orkaitėje kepta vištiena su daržovių garnyru


Orkaitėje kepta vištiena
Orkaitėje kepta vištiena
ELTA


Receptu, kaip paprastai vos viename inde paruošti vištienos šlauneles bei daržoves, dalinasi kulinarijos meistrai.


Sultingam orkaitėje keptam patiekalui paruošti prireiks:

·      500 g šviežių viščiukų broilerių šlaunelių;

·      2–4 skiltelių česnako;

·      140 g smulkiavaisių slyvinių pomidorų;

·      2 morkų;

·      3–4 bulvių;

·      rozmarino šakelės;

·      žiupsnelio rupios druskos ir pipirų;

·      šlakelio alyvuogių aliejaus.


Gaminimas:


Pirmiausiai pasiruoškite daržoves: perpus perpjaukite pomidorus, į kelias dalis susmulkinkite morkas, bulves bei česnakus.


Tuomet daržoves kartu su viščiukų broilerių šlaunelėmis sudėkite į dubenį, pasūdykite, pabarstykite pipirų, suberkite smulkintus česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei sudėkite nuskabytą rozmariną. Viską gerai išmaišykite.


Jei turite laiko, galite daržoves ir vištieną palikti marinuotis apie 30 minučių kambario temperatūroje. Vėliau viską sudėkite ant kepimo skardos arba į kitą kepimui skirtą indą. Tuomet skardą ar kepimo indą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.


Jei norite, kad šlaunelės šiek tiek apskrustų – kepimo pabaigoje pakelkite orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 5–8 minutes.


Naudingas patarimas: jei turite virtuvinį termometrą, durkite juo į storiausią vištos šlaunelės dalį – jei termometras rodys 75 laipsnius ar daugiau, galite ruoštis skanauti patiekalą.


Galiausiai, maždaug po valandos, galėsite mėgautis ne tik puikiai iškepta vištiena, bet ir daržovėmis, kurios bus puikus garnyras šiam patiekalui.


Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis