Šokoladinės įkūrėja Patricija Gadžijeva: ilgąjį savaitgalį pasigaminkite naminių triufelių, kurie tiks ir skanauti, ir dovanoti (+ receptas)

Jeigu kas nors paprašytų įvardinti saldumyną, kuris labiausiai siejasi su šventėmis, turbūt daugelis paminėtų šokoladą. Tačiau ieškantiems išskirtinumo, verta prisiminti ir tokį desertą kaip triufeliai. Šis sodraus šokoladinio skonio gardumynas yra ne tik prabangos simbolis, bet ir asocijuojasi su malonumais bei laime. Atskleidžiame ypatingų naminių skanėstų receptą.

Kaip sako „Ali šokoladinių” bendraturtė Patricija Gadžijeva, daugelis klaidingai įsivaizduoja, kad triufelius sunku pagaminti, tačiau vos kartą pabandę įsitikinsite, jog tai – juokų darbas.


„Triufeliai man visada asocijavosi su išskirtinėmis šventėmis. Jų nevalgau kasdien, bet mėgaujuosi tada, kada yra tikrai rimta proga. Dažniausiai triufeliai puikuojasi ant mūsų gimtadienių, Velykų, žiemos švenčių ir, žinoma, šv. Valentino dienos stalo. Pagaminti juos irgi nesunku – tiesiog į darbą reikia pasitelkti miklius pirštus“, – pasakoja P. Gadžijeva. 


Netyčia atrastas desertas – ir skanus, ir naudingas sveikatai


Manoma, kad šokoladiniai triufeliai buvo atrasti netyčia. Prancūzas Georges’as Auguste’as Escoffier, bandydamas pagaminti kremą, supylė karštą grietinėlę į šokoladą, o pastebėjęs, kad masė ėmė tirštėti, jis pabandė ją susukti į atskirus kamuoliukus. Pabėrus kakavos, šie kamuoliukai jam priminė prancūzų pamėgtus ir kulinarijos pasaulyje itin vertinamus triufelių grybus. Taip ir gimė „triufelių“ pavadinimas.

 

Šokoladiniai triufeliai – ne tik skanus, bet ir žmogaus organizmui naudingas šokoladinis desertas. Jie – pilni antioksidantų, kurie padeda apsaugoti žmogaus ląsteles nuo pažeidimų, taip pat mažina širdies ligų riziką. Juos valgant žmogaus smegenyse vyksta cheminės reakcijos ir išsiskiria hormonas serotoninas, kuris sukelia laimės jausmą. Tai – natūralus antidepresantas, sukeliantis panašų jausmą į įsimylėjimą. 

 

P. Gadžijeva neabejoja, kad triufelių saldainiai, kurti savomis rankomis, yra pati tinkamiausia meilės dienos dovana. 

 

„Juk tokiu būdu galiu savo mylimus žmones nudžiuginti dovana, į kurią sudėjau savo idėjas, laiką ir, žinoma, meilę. Nors pačios Valentino dienos per daug nesureikšminame, visada subtiliai ją paminime. Patys daugelį metų saldiname savo klientų šventes: Valentino diena – ne išimtis. Tad nori ar ne, tą dieną visada prisimeni, jai ruošiesi, kuri kažką naujo ir išskirtinio, kas nudžiugintų mūsų šokoladinių klientus, tad jos niekada nepamirštame“, – atskleidžia moteris.

 

O kad išbandyti šį išskirtinį desertą susigundytumėte ir jūs, P. Gadžijeva dalijasi savo mėgstamu ir visada pasiteisinančiu triufelių receptu.

 

Patricijos Gadžijevos triufeliai

 

Reikės:


400 g juodojo šokolado

200 g sviesto

100 ml „Pilos“ grietinėlės

Saujos kavos pupelių

Žiupsnelio druskos

Kakavos apvoliojimui


Gaminimas:


Kavos pupeles sutraiškykite arba stambiai sumalkite. Suberkite į puodą ir užpilkite

grietinėle. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti.

 

Grietinėlę dar kartą užkaitinkite ir per sietelį nukoškite ant į dubenį sudėto šokolado.

Gerai išmaišykite – šokoladas turi ištirpti.


Tuomet į šokoladą, vis pamaišydami, po truputį sudėkite kambario temperatūros sviestą, įberkite druskos ir viską gerai išsukite iki vientisos masės. Supilkite ją į indą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.


Sustingusią šokolado masę padalinkite nedideliais gabalėliais. Rankomis iš jų formuokite rutuliukus. Dėkite juos į indą su kakava ir kiekvieną gražiai apvoliokite.

 

Laikykite sandariame inde šaldytuve, o norėdami dovanoti šiuos saldainius, supakuokite juos į gražų indą. Skanaus!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis