Kulinaro Roberto Ščesnavičiaus ypatingas receptas: tuno kepsnys su voveraitėmis

Vasara – pats geriausias laikas mėgautis įvairiausiais žuvies patiekalais. O jei pasinaudosite žinomo kulinaro Roberto Ščesnavičiaus patarimais, tuomet paskutinį šiltojo sezono mėnesį savo virtuvėje patirsite ir dar daugiau malonių atradimų. Būtent tokiems žinomas vyras pakvies jau šį sekmadienio rytą, TV3 laidoje „Su Robertu lengviau“.

Daugelis sutiktų, kad sodriausiu skoniu ir naudingomis savybėmis yra apdovanota žuvų karaliene vadinama lašiša. Būtent ja Robertas gardins ir savo šio sekmadienio laidos „Kulinarinio detektyvo“ rubrikos patiekalą – nepaprastai gardžius sluoksniuotos tešlos su lašiša pyragaičius. O kas juose taps detektyviniu elementu?


Šį kartą žmonės Kauno senamiestyje skanaus pyragėlius vos pagamintus, dar karštus. Tešlą, lašišą ir špinatus apklaustieji vardino it iš pypkės, o štai dėl padažo teko kiek pavargti. Jų spėjimus pamatysite laidoje!


Antrasis patiekalas – kepta tuno filė su lietuviškomis voveraitėmis. Įdomus šį kartą bus garnyras, kurį Robertas pavadins „druske“, mat ši jūros žolė yra itin sūri. Patiekalas gaminamas labai greitai ir yra ne tik skanus, bet ir naudingas įvairiausias tune esančiais elementais.


Šį Roberto šedevrą laidoje ragaus atlikėjas Deividas Bastys. Jis ne tik stebėsis subtiliu patiekalo skoniu ir „druske“, apie kurią sužinos pirmą kartą, bet ir atskleis detalių apie savo asmeninį gyvenimą. Nuo to, kas dažniausiai gamina jo namuose, iki to, kodėl gimtąjį Jurbarką iškeitė į Klaipėdą. O ar žinojote, kad naujuose namuose atlikėjas net įsirengė repeticijų kambarį, kuriame kasdien repetuoja po pusantros valandos?


„Repeticijos man kaip pusryčiai: kaip kas dieną reikia pavalgyti, taip ir pralavinti balsą“, – savo įsitikinimus atskleis Deividas.


Kaip pasigaminti Roberto užkandukus, pamatysite laidoje, o jo tuno receptą skubėkite išsisaugoti jau dabar!


Tuno kepsnys su voveraitėmis



Tuno kepsnys su voveraitėmis
Tuno kepsnys su voveraitėmis
Organizatorių archyvas


Jums reikės:


2 vnt. tuno filė;

100 g jūros žolės („druskės“);

400 g voveraičių;

70 g sviesto;

150 ml balto sauso vyno;

druskos pagal skonį;

žiupsnelio pipirų;

100 g sezamo sėklų su kariu;

50 ml sojos padažo;

šlakelio alyvuogių aliejaus;

3 v. š. slyvų padažo.


Gamybos eiga:


Pirmiausiai svieste apkepkite voveraites. Supilkite baltą vyną, slyvų padažą ir maišykite tol, kol padažas sutirštės. Tuomet perdėkite jį į kitą indą ir palikite atvėsti.


Tuno gabalėlius apiberkite susmulkintais pipirais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę, įpylę alyvuogių aliejaus. Gražiai apkepkite ne tik tuno viršų ir apačią, bet ir šonus. Apkepus, apibarstykite sezamo sėklomis su kariu arba tiesiog sezamo sėklomis. Patiekite kartu su voveraitėmis ir jūros žole („druske“), arba su kitomis jums patinkančiomis daržovėmis.


Kodėl Robertas svajojo būti policininku? Kodėl tuną Robertas siūlys valgyti vos apkeptą? Kokiems žmonėms skirtos Deivido Basčio dainos? Visi atsakymai – jau šį sekmadienį. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis