Proga pasižvalgyti plačiau
Kaip pasakoja minėtos parduotuvės Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, nepaisant to, kad padažų pasirinkimas Lietuvoje yra gan stabiliai nusistovėjęs, akiratis pamažu platėja.
„Saldžiarūgščiai, aitriųjų paprikų, česnakiniai, net mėsainiams ar salotoms skirti bei įvairiais prieskoniais pagardinti pomidorų padažai. Iš tokios įvairovės mes šiandien galime rinktis planuojant savo pietus ar vakarienę. Tačiau nieko keisto, jeigu jų apsuptyje, kartais praleidžiame pro akis kitų etninių šalių virtuvių padažus. Iš tikrųjų, kitų šalių virtuvės yra padovanojusios kulinarijai ne vieną išskirtinį padažą, kuris gali maloniai nustebinti ne tik savo aromatu ar skoniu, bet ir atskleisti neįtikėtinų istorijos detalių iš viso pasaulio“, – teigia E. Dapkienė.
Ta proga maisto gamybos ekspertė dalijasi aštriosios siračos receptu, kurį pamėgs ne tik karščiu alsuojančių patiekalų mėgėjai, bet ir tie, kurie iki šiol vengė aštrumo.
Naminė sirača
Reikės: 2,5 l negazuoto mineralinio vandens, 125 g druskos, 500 g aitriųjų paprikų, 1 česnako galvutės, 150 ml obuolių acto, 100 g rudojo cukraus.
Į didelį indą supilkite vandenį ir druską. Viską maišykite, kol druska vandenyje ištirps. Nesmulkintas paprikas sudėkite į vandenį. Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite „pastovėti“ 10 dienų. Tik nepamirškite kasdien atidaryti indo ir pamaišyti paprikų vandenyje.
Praėjus 10 dienų, ištraukite aitriąsias paprikas iš vandens, gerai jas nusausinkite ir nuimkite jų stiebelius. Suberkite jas į maisto smulkintuvą drauge su lupto česnako skiltelėmis, actu ir cukrumi. Viską gerai sumalkite. Galite paragauti – jeigu norisi, įdėkite daugiau cukraus arba druskos.
Tada belieka padažą sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždaryti ir laikyti šaldytuve nors ir iki 12 mėnesių.
Skanaus!