„Bulvės nuo seno Lietuvoje užima lyderių pozicijas. Be jų neįsivaizduojama daugelis patiekalų ar garnyrų. Iš jų gaminamos mišrainės, verdama košė, kepami blynai ar kugelis, gaminami tradiciniai cepelinai ir dar daugelis Lietuvoje pamėgtų patiekalų. Nors bulvių pasirinkimą užtikriname visus metus, ankstyvas ruduo yra puikus metas jomis mėgautis. Tiesa, daugiausiai lietuvių dėmesio susilaukia šviežios, vietinių augintojų užaugintos bulvės. Mat lietuviška produkcija žmonėms – kokybės garantas“, – sako J. Sabaitienė.
Pasak J. Sabaitienės, norėdamas užtikrinti bulvių šviežumą ir kokybę prekybos tinklas turi ilgamečius, patikimus ir laiko patikrintus tiekėjus. Vaisių ir daržovių ekspertė J. Sabaitienė teigia, kad iš bulvių pasigaminti galima ne tik tradicinius lietuviškus patiekalus, bet ir išbandyti įmantresnius receptus, todėl ji dalijasi keliais išskirtinesniais, tačiau abejingų nepaliksiančiais patiekalais, kurių pagrindinė žvaigždė – bulvė.
Kreminės baziliko ir bulvių salotos
Jums reikės:
Pusės kilogramo bulvių
Žiupsnelio druskos ir pipirų
Kelių gausių šaukštų mėgstamo varškės kremo
1 šaukšto garstyčių
2 šaukštų šviežių citrinos sulčių
Plonai supjaustyto svogūno
Didelės saujos šviežių bazilikų
Pagaminimas:
Išvirkite neluptas bulves. Tuomet jas atvėsinkite ir nulupkite bei supjaustykite stambiais gabalėliais. Dideliame dubenyje sumaišykite varškės kremą, garstyčias, citrinos sultis, druską bei pipirus. Į tą patį indą sudėkite bulves, supjaustytą svogūną bei baziliką. Viską lengvai sumaišykite ir palike šaldytuve apie pusvalandį. Salotas galite valgyti vienas arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!