Lengvai pagaminama sriuba kaip iš azijiečių restoranų

šį kartą papasakosiu apie kiek kitokią sriubą - greit paruošiamą, beveik tinkančią žaliavalgiams ir beveik kinietišką.

Apie panašią sriubą skaičiau viename forume. Ingredientų sriubai reikia vos kelių, o rezultatas, sakyčiau, visai neblogas. Tuo labiau, kad laiko sriubos paruošimui reikia labai nedaug.


Sudėtis:


Sultiniui:


Vanduo

Morka

Saliero kotai arba šaknis

Svogūnas

Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai

2 skiltelės česnako

2 lauro lapai

Sriubos pateikimui:

Agurkas

Morka

Svogūnų laiškai

Sojų padažas

Ryžių makaronai


Paruošimas:


Morką nuskusti, saliero kotus ir svogūną susmulkinti, užpilti vandeniu, įberti druskos, pipirų, įmesti lauro lapus ir virti apie 20 minučių. Sultiniui baigiant virti, įmesti susmulkintą česnaką. Sultinį nuimti nuo ugnies ir perkošti - mums reikalingas tik skystis.


Agurką supjaustyti šiaudeliais, morką sutarkuoti smulkesne tarka, svogūnų laiškus sukapoti, ryžių makaronus užplikyti karštu vandeniu ir palikti, kol suminkštės.


Į lėkštę dėti visų paruoštų produktų - agurko, ryžių makaronų, morkos, svogūnų laiškų - ir užpilti paruoštu karštu sultiniu. Pagardinimui pilti sojų padažo.


Štai tokia greitai paruošiama sriuba. Vietoj čia paminėtų agurko bei morkos, galima dėti ir daugiau daržovių - pomidorų, šviežios, jaunos cukinijos, brokolių, netgi topinambų. Sriuba atvira eksperimentams ir skonių atradimui. O jei visai negalite valgyti sriubos be mėsos - virkite sultinį iš vištienos ar kitos mėsos.


Skanių eksperimentų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis