Pirštus apsilaižysite: traški žuvis kiniškai

(1)

Lengvas pagaminamas ir sotus patiekalas. Išbandykite!

Por­cija dviems:


~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš nau­do­jau menkės);

2 kiau­ši­nių baltymai;

1 paprika;

1/4 ilgo agurko;

100 gr. kon­ser­vuotų bam­bukų (galima pakeisti bet kuo :) );

200 ml vandens

4 v.š. cukraus;

3 v.š. sojos padažo;

2 v.š.ryžių acto;

3 v.š. krakmolo.


Supjaus­tome žuvį, bet ne smul­kiai, o pakan­ka­mai stam­biai. Tru­putį pasū­dome, pagardiname pipirais. Su plaktuvu iki stan­dumo išpla­kame bal­ty­mus. O try­nius supil­kite ant išvirtų ryžių ir tada dar tru­putį pakai­tin­kin­kite — gau­site ryžius su kiaušiniu.


kasuvalgyti.lt


Išplak­tus bal­ty­mus supi­lame ant žuvies arba žuvį sude­dame į bal­ty­mus ir pamai­šome.


Į lėkš­tutę sube­riame krak­molą. Šį kartą, beje, pir­mąjį nau­do­jau tikrą kinie­tišką kuku­rūzų krak­molą. Jis daug bran­ges­nis už įprastą bul­vinį, bet neži­nau dar skir­tu­mas koks yra. Imame žuvį, apvo­lio­jame krak­mole ir dedame į kep­tuvę. Kepame dali­mis, iškep­tus gaba­liu­kus dedame į lėkštę ir t.t.


kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt


Kol kepa žuvis, arba jai iške­pus, ruo­šiame padažą. Pake­pi­name, šiau­de­liais pjaus­tytą papriką ir kube­liais pjaus­tytą agurką, bambukus.


kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt


Pake­pus, sude­dame prie žuvies. Pilame į kep­tuvę van­denį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakai­ti­name, kol sutirštės.


kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt


Sude­dame atgal į kep­tuvę dar­žo­ves bei žuvį, viską išmai­šome ir valgome.


kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis