Savaitgalio pasilepinimui: azijietiška sriuba su mėsos kukuliais

Pirmoje šių metų „Gardu Gardu“ laidoje nuotaikingasis šefas Gian Luca gamins sriubą, kuri padės atgauti jėgas po visų švenčių, sušildys šaltais žiemos vakarais ir kaip juokauja pats šefas - netgi bus soti. Galbūt netikėta, bet šį kartą šefas pasiūlys azijietišką sriubos variantą, kur maišysis aštrumas, gaivumas, kartumas ir sūrumas. O kas geriausia, nuostabiuose ingredientuose gausu vitaminų, kurie taip reikalingi šaltuoju sezonu.

Norint pasigaminti azijietišką sriubą su mėsos kukuliais, jums reikės:


  • 1 daržovių sultinio kubelio


  • 1 pundelio bok choy (kininio bastučio)


  • 1 lapinio kopūsto šakelės (Kale)


  • 2 citrinžolių


  • 1 morkos


  • Imbiero


  • 1 jelapeno


  • Sojos padažo


  • Balzaminio acto


  • 400 g smulkintos kiaulienos


  • 0.5 citrinos


  • Saujelės česnako laiškų


  • 1 kiaušinio


  • 1 česnako skiltelės



Aštri sriuba su mėsos kukulaičiais
Aštri sriuba su mėsos kukulaičiais
Organizatorių archyvas



Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.


Užvirinti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį ir perpjautą pusiau jelapeną.


Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.



Aštri sriuba su mėsos kukulaičiais
Aštri sriuba su mėsos kukulaičiais
Organizatorių archyvas



Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.


Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.


Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.


Serviruojant pirma į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis