Avokadų ir agurko padažas, tiksiantis prie beveik visų šventinių patiekalų

Atrodo, kad daugelis skaitytojų jau pradeda ruoštis šventėms - įrašai apie Kalėdinius saldumynus ar atvirukus jau tapo lankomiausiais. Mano galvoje jau taip pat sukasi mintys apie dovanas ir saldumynus - negaliu gi sulaužyti tradicijos pagaminti saldumynų rinkinius savo artimiesiems.

Bet apie saldumynus kitą kartą - šiandien siūlau lengvą padažo receptuką. Jį galite valgyti su žuvimi, sūriais varškėčiais, grikių blynais, cukinijų-bulvių blynais ar bulvių traškučiais.


Sudėtis:


Agurkas

Avokadas

Krapai

Natūralus jogurtas be priedų

Česnako skiltelė

Druska, pipirai

Šiek tiek citrinos sulčių



Avokadų ir agurkų padažas
Avokadų ir agurkų padažas
Jauku Namuose



Paruošimas:


Gerai prinokusį avokadą sutrinti virtuviniu trintuvu ar tiesiog sumaigyti šakute. Užspausti šiek tiek citrinos sulčių, kad avokadas nepatamsėtų.


Nuluptą agurką sutarkuoti burokine tarka. Krapus sukapoti. Viską sumaišyti kartu su natūraliu jogurtu, pagardinti druska, pipirais, įspausti česnako skiltelę. Jogurto dėkite tiek, kokios konsistencijos padažo norite.


Viskas! Skanaukite!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis