Ant grilio galima kepti ne tik mėsą ir daržoves: trys keptų vaisių receptai

Vasaros iškylos tampa vis dažnesnėmis atšilus orams ir atėjus vasarai. Natūralu, kad leidžiant laiką gamtoje su artimaisiais ir draugais norisi juos nustebinti ir paraginti paragauti dar neišbandytų skonių. Nors dažniausiai ant kepsninės ar šašlykinės yra kepama mėsa ar žuvis ir ieškoma būtent šių produktų išskirtinių receptų, „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas ragina išbandyti grilyje keptus vaisius, kurie patiks ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems gurmanams. Šie receptai tikrai nustebins įvairių skonių mėgėjus.

Vis dažniau mėsos marinavimui pasitelkiami iki tol neįprastais buvę prieskoniai, pagardai. Aidas Poleninas ragina paragauti grilyje keptų vaisių, kurie nustebins savo skonių gama ir jų gamyba užtruks vos keletą minučių.


Keptas ananasas su cinamono ir medaus padažu


Pirmiausia supjaustykite ananasą pailgais griežinėliais. Įkaitintame grilyje kepkite juos apie tris minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinio kaitrumo. Iškepusius ananasų griežinėlius apliekite cinamono ir medaus padažu. „Dar karštus ananasų griežinėlius valgykite kartu su šaltais vaniliniais ledais, kurie tik išryškins keptų ananasų skonį“, – patarimu dalinasi A. Poleninas.


Keptas arbūzas su feta sūriu, mėta ir balzaminio acto glazūra


„Šis patiekalas puikai tiks kaip pirmasis patiekalas, kuris numalšins alkį, kol pagrindinis patiekalas bus paruoštas. Jeigu norisi keptą arbūzą naudoti desertui, fetą galite pakeisti greitinėle, o balzaminio acto padažą – karamelės ar kitu saldžiu padažu“, – patarimais dalinasi maisto gamybos ekspertas. 


Arbūzą supjaustykite trikampėmis skiltelėmis, šiukštu nenupjaukite žievelės. Kiekvieną skiltelę ištepkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu ir kepkite ant vidutinio kaitrumo keletą minučių iš abiejų pusių, kol atsiras grilio įspaudai. Iškeptą arbūzo skiltelę patiekite su nedideliais fetos sūrio gabalėliais, apšlakstykite kreminės konsistencijos balzaminio acto padažu ir pagardinkite patiekalą mėtos lapeliais.


Keptas vaisių iešmelis


Medų, citrinos sultis ir cinamoną sumaišykite nedideliame dubenyje. Mišinį pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 10 sekundžių, kad medus būti skystesnis. Ant iešmų sumaukite įvairių vaisių nedidelius kvadratėlius: ananaso, arbūzo, persiko, kivio. Užmauti ant iešmo galite nepjaustytų braškių, vynuogių. Apliekite padažu ir kepkite grilyje apie 2-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pradės formuotis grilio žymės.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis