Aštrus keptas viščiukas

Tokiu oru sielą sušildo miela draugų kompanija, o kūną – aštrus maistas. 

Marinatui paruošti reikės:

2 aitriųjų paprikų ankščių,

2 skiltelių česnakų,

1šaukštelio jūros druskos dribsnių,

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių,

1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,

1 citrinos sulčių,

100 ml alyvuogių aliejaus,

maltų juodųjų pipirų pagal skonį.


Reikės:

1,5 kg viščiuko,

1 kg mažų bulvių,

2 galvučių česnakų,

1 saujelės šviežių rozmarinų,

3 laurų lapų,

2 šaukštų sviesto,

50 ml alyvuogių aliejaus.


Pagaminkite marinatą. Perpjaukite aitriąsias paprikas, išimkite sėklas. Virtuvės kombainu sutrinkite paprikas, česnakų skilteles ir druskos dribsnius iki vientisos masės. Ją sudėkite į dubenį, suberkite prieskonius, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, gerai išmaišykite.


Įpjaukite viščiuko odą ties krūtinėle ir blauzdelėmis – ne tik iš vidaus, bet ir po oda įtrinkite marinatu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Į kepimo skardą sudėkite nuskustas bulves, nesmulkintas česnakų galvutes, įdėkite viščiuką krūtinėle žemyn, užberkite rozmarinų šakelėmis, užmeskite laurų lapus. Sudėkite sviestą ir apšlakstykite aliejumi.


Kepkite 30 minučių, tada viščiuką apverskite, palaistykite susidariusiu skysčiu ir kepkite dar tiek pat. Kad bulvės apskrustų iš visų pusių, jas taip pat pavartykite. Temperatūrą padidinkite iki 200 ºC ir pakepkite dar maždaug 15 minučių arba kol paukštiena iškeps.


Svarbu


Kepdami viščiuką orkaitėje sparnelius užlenkite ir prispauskite už nugaros, kad jie nesudegtų. Ar paukštiena iškepusi, patikrinkite įpjovę mėsą ties šlaunele, o ne krūtinėle, nes ši iškepa greičiau. Sultys neturėtų būti rausvos spalvos.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis