Itališkas desertas, kuris patiks visiems smaližiams

Pasigaminkime itališkų kanolių, vadovaudamiesi šiuo paprastu receptu. Tai klasikinis itališkas saldumynas traškiu viršumi, užpildytas saldžiu rikotos kremu. 

Produktai:

150 g miltų;

1 valg. šaukštas rudojo cukraus;

didelis žiupsnis maistinės sodos;

½ arb. šaukštelio cinamono;

1 arb. šaukštelio kakavos miltelių (nebūtinai);

30 g sviesto;

1 kiaušinis (trynys atskirtas nuo baltymo);

50 ml sauso marsalos arba baltojo vyno;

rapsų ar saulėgrąžų aliejaus kepimui;

50 g ištirpinto juodojo šokolado;

sauja gliaudytų ir smulkiai sukapotų pistacijų;

cukraus pudros (barstymui).


Įdarui:

250 g rikotos, nuvarvintos ir išplaktos iki purumo;

100 g maskarponės;

2 valgomieji šaukštai smulkiai sukapotų cukatų;

2 valgomieji šaukštai cukraus pudros;


Jums taip pat prireiks:

kanolių formelių (specialūs plieniniai vamzdeliai, galima įsigyti internetu) .


Gaminimas


1. Miltus, cukrų, sodą, cinamoną ir kakavą (jei naudosite) suberkite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Sukrėskite sviestą ir trinkite jį į sausą mišinį tol, kol nebeliks gumulėlių. Sumaišykite kiaušinio trynį ir vyną ir supilkite į dubenį su mišiniu, viską gerai išmaišykite ir užminkykite tolygią tešlą. Suvyniokite ją ir įdėkite į šaldytuvą (galima pagaminti iš anksto, o kepti kitą dieną).


2. Į indą, skirtą virti aliejuje (gilią keptuvę ar prikaistuvį) įpilkite aliejaus tiek, kad jis užpildytų trečdalį indo. Supjaustykite tešlą gabalais ir kiekvieną jų kuo ploniau iškočiokite – galite naudoti makaronų gaminimo prietaisą, jei turite. Įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių C. Ištieskite iškočiotą tešlą ant vos vos miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite apie 11 cm skersmens apskritimus. Apvyniokite kiekvienu apskritimu kanolių formą. Naudodami kiaušinio baltymą prilipinkite viršutinį kraštą. Jie jau paruošti kepti. Virdami ar kepdami maistą įkaitintame aliejuje, laikykitės atsargumo priemonių.


3. Kanolius (su visomis formelėmis) po vieną virkite aliejuje, kol apskrus iš visų šonų. Vienas iškepa per apytikriai 45-60 sekundžių – iškepęs visas turi būti auksinės spalvos (jei per minėtą laiką tokios spalvos nematote, kepkite kiek ilgiau), o ant tešlos viršaus turi iškilti ir plyšinėti burbuliukai. Kulinarinėmis žnyplėmis atsargiai ištraukite kanolį iš keptuvės ir labai atsargiai ant popierinio rankšluosčio išpurtykite jį iš formelės. Kepdami kiekvieną kanolį stebėkite, kad temperatūra visą laiką siektų 180 laipsnių ir nepakiltų aukščiau. Kanolių kiautelius galima laikyti 2-3 dienas hermetiškame inde.


4. Kai kanoliai atauš, kiekvieno galiuką visų pirma pamerkite į tirpintą šokoladą, tada į pistacijas. Palikite, kad atauštų ir sustingtų. Išplakite rikotą ir maskarponę, įmaišykite sukrų ir cukatus. Sukrėskite šį mišinį į kulinarinį maišelį su platesniu žvaigždės formos antgaliu ir įdarykite šiuo mišiniu kiekvieną kiautelį. Patiekite iškart.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis