Obuolių ir kukurūzų kruopų pyragas

Dėl kukurūzų kruopų pyragas nustebina netikėta tekstūra, jos labai tinka su burnoje tirpstančiu keptų obuolių įdaru. Šaukštas saldaus kremo ar kito gardumyno – dažniau tik dėl gražumo, skonis ir be jo puikus.

Reikės:

8 obuolių,

45 ml cukraus,

žiupsnelio malto cinamono,

4 gvazdikėlių,

1 citrinos žievelės,

¼ stiklinės razinų.


Tešlai:

180 g sviesto,

150 ml cukraus,

3 kiaušinių trynių,

180 ml smulkių kukurūzų kruopų,

500 ml miltų,

žiupsnelio druskos.


Suberkite į puodą nuluptus, be sėklalizdžių, nedideliais gabaliukais supjaustytus obuolius, cukrų, prieskonius, Citrinos žievelę nulupkite skustuku ir taip pat įdėkite į puodą. Troškinkite, kol obuoliai suminkštės. Nukelkite nuo viryklės, suberkite razinas, palikite pravėsti, tada gvazdikėlius ir citrinos žievelę išimkite.


Pagaminkite tešlą: ištrinkite iki purumo kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi, tada po vieną įplakite kiaušinių trynius. Suberkite 150 ml kukurūzų kruopų, miltus, druską ir suminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 20 minučių.


Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. 2/3 tešlos iškočiokite maždaug 3–4 cm sluoksniu ir išklokite ja apvalią 23 cm skersmens kepimo formą. Ant tešlos suberkite likusias kukurūzų kruopas ir sukrėskite troškintus obuolius su razinomis. Iškočiokite likusią tešlą, naudodami konditerines formeles išspauskite iš tešlos žvaigždes ar kitokias dekoratyvines figūrėles, sudėliokite ant viršaus ir apibarstykite cukraus pudra. Kepkite apie 45 minutes arba kol pyragas gražiai apskrus.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis