Gardumėlis: įdaryti kepti obuoliai

Pirmą rudeniškai šaltą dieną išsikepkite obuolių – desertai (ir įkaitusi orkaitė) sušildo ne tik kūną, bet ir sielą...


Reikės:

8 obuolių,

100 g sviesto,

75 g rudojo cukraus,

1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių,

2/3 stiklinės razinų,

25 ml brendžio,

¼ stiklinės kapotų skrudintų migdolų.


Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Išpjaukite obuolių sėklalizdžius iš viršaus aštriu bulvių skustuku, tačiau nepradurkite vaisių apačios. Aštriu peiliu ratu įpjaukite obuolių žievelę (maždaug iki trečdalio nuo viršaus), kad kepant obuoliai nesutrūkinėtų ir minkštimas neišbėgtų. Vienu šaukštu sviesto patepkite kepimo indą. Sumaišykite likusį sviestą (kambario temperatūros) su kitais ingredientais ir įdarykite obuolius.


Kepkite apie pusvalandį ar šiek tiek ilgiau, priklausomai nuo obuolių dydžio ir rūšies. Patiekite apšlakstę medumi. Arba su ledais – jei suskubsite išsikepti obuolių nesulaukę tos pirmos šaltos rudens dienos...


Vida Press


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis