Kaip sukurti skandinavišką kalėdinę pasaką savo namuose?

Minimalistinės kalėdinės dekoracijos, žaliuojantis vainikas, kvapnios eglės šakelės vazoje, kankorėžiai sudėti į pintinę ir daug baltos spalvos – ar atpažįstate? Taip atrodo skandinaviškos Kalėdos. Tiems, kurie įkvėpimo šventėms šiais metais nori pasisemti būtent iš Šiaurės Europos šalių, parinkome kelis aktualius kalėdinius akcentus.

Skandinaviška kalėdinė filosofija – „mažiau yra daugiau“. Kalėdinės dekoracijos yra labai glaudžiai susijusios su interjero dizainu. Kadangi skandinaviškuose interjeruose vyrauja minimalistinė estetika, balta spalva ir paprastumu dvelkianti elegancija, šventiniai papuošimai taip pat turėtų atspindėti filosofiją – „mažiau yra daugiau“.


Tad kuriant Šiaurės Europos šalių įkvėptą žiemos pasaką, vertėtų susikoncentruoti į vos kelis svarbiausius akcentus, kurie išryškėtų dominuojančiame baltame fone.


Shutterstock


Natūralumas. Skandinavai didžiausiu įkvėpimo šaltiniu laiko juos supančią įspūdingą gamtą. Tai atsispindi ne tik jų interjeruose, bet ir kalėdinėse dekoracijose. Kadangi natūralumas yra laikomas kertine vertybe, visai nekeista, kad per


Kalėdas jų namuose dažniausiai galima rasti gyvą eglutę arba jos šaką pamerktą į vazą, medinius kalėdinius žaisliukus, kankorėžius sudėtus į pintą krepšį. Taip pat čia naudojama nemažai tekstūriškų natūralių audinių.


Shutterstock


Jaukumo ir šilumos kūrimas minkštų audinių pagalba. Vilna, kailis ir linas – svarbios medžiagos, kuriant skandinaviška dvasia kvepiantį jaukumą. Avies vilna ant krėslo, vilnonis pledas skirtas apsigaubimui bei lininė valgomojo stalo staltiesė – jaukus šventinis paveikslėlis.


Shutterstock


Svarbus švelniai rusenančios ugnies vaidmuo kalėdiniame dekore. Šiaurės Europos šalių žiemos – šaltos ir labai tamsios. Tad švenčių metu į namus norisi įsileisti kuo daugiau šviesos. Rusenantis židinys, žvakės ant vaišių stalo, lempučių girliandos – tai tik keli būdai, kaip namams suteikti taip trokštamos šviesos, šilumos ir jaukumo.


Shutterstock


Baltos kalėdos su anglies juodumo akcentu. Skandinaviškuose interjeruose įprasta matyti daug baltos spalvos. Tačiau kaip interjere, taip ir šventiniame dekoravime, svarbu sukurti kontrastą, kuris erdvei suteiktų gylio bei įdomumo.


Shutterstock


Dėl šios priežasties, baltą spalvą patariama derinti su tamsiai pilkos arba anglies juodumo spalvos akcentais. Tad viską vainikuoti telieka natūralia žaluma.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis