Pasidaryk pats: interjero dekoro detalė iš siūlų ir vinių

Meno dirbiniai iš ant lentos prikaltų vinių apraizgytų siūlais tikrai nėra naujiena. Iš tiesų tokie unikalūs rankų darbo dirbiniai buvo labai populiarūs 70-taisiais, o šiandien juos vėl galima išvysti įvairiuose DIY (liet. Pasidaryk Pats) tinklaraščiuose. Šis projektas, kuris reikalauja visai nedaug medžiagų bei įgūdžių, yra nebrangus būdas pridėti papildomo charakterio savo būsto sienoms.

Ko jums reikės?


  1. Popieriaus trafaretui;
  2. Žirklių;
  3. Pasirinkto dydžio medienos gabalo;
  4. Alyvos ir teptuko;
  5. Vinių dėžutės;
  6. Plaktuko;
  7. Siuvinėjimo siūlų;
  8. Lipnios juostos.


Darbų eiga


Pirmas žingsnis. Susiraskite aiškaus silueto formą, kurią norėtumėte įamžinti ant medinės lentelės. Tam puikiai tinka raidės, tad galite pasirinkti sau mielą žodį. Raides, ar kitą pasirinktą formą, atsispausdinkite ir iškirpkite.


Shutterstock nuotr.


Shutterstock nuotr.


Antras žingsnis. Iškirptą trafaretą įkomponuokite ant lentos ir radus tinkamą poziciją laikinai jį pritvirtinkite lipnia juosta.


Shutterstock nuotr.


Trečias žingsnis. Tada vinimis apkalkite popierinį siluetą. Vinis kalkite taip, kad jie būtų nutolę vienas nuo kito vienodu atstumu. Taip pat stenkitės, kad visi įkalti vinys būtų vienodame gylyje. Baigus kalti vinis, galima pašalinti popierinį trafaretą ir lipnią juostą.


Shutterstock nuotr.


Ketvirtas žingsnis. Kad mediena turėtų jaukų sendintą užbaigtumą, ją galima papildomai padengti alyva. Tai padarius, prieš imantis tolimesnių žingsnių, reikia palaukti kol alyvuota mediena išdžius.


Shutterstock nuotr.


Shutterstock nuotr.


Shutterstock nuotr.


Penktas žingsnis. Siūlo galiuką pririškite prie pirmojo vinies ir imkite juo vynioti paveikslėlio formą. Tai darykite tol, kol išgausite jums patinkantį efektą. Baigus, nepamirškite likusį siūlo galą pririšti prie vinies. Užsilikusį galiuką nukirpkite.


Shutterstock nuotr.


Šeštas žingsnis. Jeigu šį projektą norėsite pakabinti ant sienos, galite nusipirkti paveikslams skirtų kabliukų ir juos pritvirtinti blogojoje jo pusėje. Jeigu naudosite tokius kabliukus, pritvirtinkite juos prieš pradėdami projektą, nes vėliau juos bus sunku pritvirtinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis