Nemokami skalbimo milteliai, kurie gali būti naudojami visus metus

(1)

Šią gudrybę atradome interneto platybėse, tačiau išbandžius paaiškėjo, kad ji tikrai veikia!

Rudenį prisirinkite kaštonų (tinka ir švieži, ir išdžiūvę), išdėliokite juos vienu sluoksniu ant grindų sausoje vietoje, kad natūraliai išdžiūtų. Vėliau jau galite laikyti keliomis eilėmis, svarbiausia, kad nepakliūtų drėgmės ar nešvarumų.


Vienam skalbimui reikės 4-5 kaštonų. Juos susmulkinkite, suberkite į stiklinę, užpilkite vandeniu ir palikite keletui valandų, kad jie išskirtų saponiną (būtent dėl šios medžiagos jums ir pavyks panaudoti kaštonus kaip skalbimo miltelius). Tai rekomenduojama padaryti iš vakaro, kad ryte jau turėtumėte paruoštą skalbimo priemonę.


Į skalbimo priemonės stalčiuką įpilkite nemažai acto (kuo daugiau kalkių vandenyje, tuo daugiau acto reikia pilti) ir nukoštą kaštonų skystį. Tam, kad skalbiniai gerai kvepėtų, įlašinkite dar kelis lašus aukštos kokybės eterinio aliejaus. Rezultatas turėtų maloniai nustebinti – džiaugsitės ne tik švariais, bet ir puikiai kvepiančiais drabužiais!


Shutterstock nuotr.


Tuos pačius kaštonus vandeniu galima užpilti keletą kartų. Su kiekvienu užpylimu jie išskirs vis mažiau saponino, tad nešvariausiems drabužiams tinka pirmųjų užpylimų skystis.


Beje, kai kurie šią gudrybę pasitelkia ir indų plovimui!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis