550 kv.m namas, kuriame galima gyventi amžinai

„Kai į mano biurą užsuko jauna pora ir išsakė norą man patikėti suprojektuoti ir pastatyti namą, kuriame jie galėtų gyventi amžinai, suvokiau, kad gavau puikią progą tęsti savo senovinės ir šiuolaikinės architektūros tyrinėjimus. Pasiryžau negailėti savo laiko, kad išanalizuočiau jų svajones ir sukurčiau jų trokštamą „gyvenimo saugyklą“, – pasakoja architektė Carla Tamariz iš Peru.

Ypatingo namo vizija pasitvirtino, kai architektė pirmą kartą apsilankė būsimojo namo sklype. Pasirodė, kad šioje vietoje jau stovėjo senas namas, kuriame pora jau buvo įsikūrusi su dviem vaikais. „Taigi, – prisimena C. Tamariz, – mano užduotis buvo nugriauti materiją, bet išsaugoti dvasią, kad būtų galima senąją konstrukciją pakeisti „amžinuoju namu“.

Namo dizainas grįstas didžiulio senovinio akmens simboliu – mintimi, kad sklype buvo rastas toks akmuo, ir, norint jame įrengti gyvenamas erdves, teko jas jame iškalti.

Šiame „juodame iškaltame akmenyje“ tilps keturi automobilių garažai, tarnybinis patijus, tarnaitės patalpos bei baseino pirtys rūsyje, virtuvė, valgomasis ir gyvenamosios patalpos pirmajame aukšte.

Kadangi erdvės iškaltos, tai ir lėmė baldų pasirinkimą – buvo parinkti įdomūs įmontuojami baldai, išsiskiriantys ryškia tekstūra, derantys su kitomis natūraliomis ir dirbtinėmis medžiagoms.

Viskas, kas būtina, siekiant, kad alegorinis akmuo išliktų kaip įmanoma natūralesnis ir pagaliau būtų suvokiamas kaip šeimininko išsvajotojo sodo dalis.

Kompoziciją užbaigia keturios gembinės konstrukcijos. Jas laiko juodo akmens pagrindas, o jose pačiose įrengti intymūs kambariai – „balti plūduriuojantys akmenys“, kurių pageidavo klientas.

Vieta:
La Planicie, La Molina rajonas, Peru

Paskirtis:
vienos šeimos namas

Sklypo plotas:
1 045 kv.m

Statybų erdvė:
550 kv.m

Projektavimas ir statyba:
2011–2013 m.

Architektai:
„Longhi Architects“

Vadovas:
architektas Luisas Longhi

Projekto komanda:
architektai Carla Tamariz ir Christianas Bottgeri
Statyba: architektas Hectoras Suasnabaras

Statybų priežiūra:
„Longhi Architects“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis