Pasidaryk pats: palapinė

Vasara! Atostogos! Palapinė tikrai pravers.

O čia - karkasinė palapinė. Kitaip - įrėminta palapinė. Tai - puiki žaidimų aikštelė vaikams, pietų miego užuovėja arba slėptuvė paplūdimyje nuo saulės.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Ją pasiuvau per vieną ilgą žiemos vakarą.

Asmeninio albumo nuotr.

Palapinės rėmą sudaro:
4 pagrindiniai pagaliai (stačiakampiai) - 121cm. ilgis / 5cm. plotis. Kampai šiek tiek užapvalinti.
3 apvalūs pagaliai, kurie įsikiša į pagrindinius stačiakampio formos pagalius - 121cm. ilgis / 2cm. plotis.
Medinius pagalius užsakiau vietinėje lentpjūvėje. Sumokėjau tuomet 20 Lt (6 eur.)

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Pagrindiniuose pagaliuose reikia išgręžti skyles 2 cm. skersmens (Jei pagaliai ne taip lengvai "vaikščios", skyles bet kada galima šiek tiek padidinti su plunksniniu grąžtu). Jos turi būti 3 cm nuo pagrindinių pagalių galo (abejose pusėse).

Apvaliuose pagaliuose yra išgręžtos mažos skylutės, kurios skirtos kištukams, kad neišsinertų palapinė. (Kištukai - tai dideli degtukai židiniams kurti).

Asmeninio albumo nuotr.

Audinio prireikė 3 metrų (13 eur). Jo užteko palapinei, raišteliams ir visos palapinės įdėklui. Medžiagą pirkau standžią, gan storą ir jei netikėtai užkluptų lengvas lietus, manau, tikrai taip greit nepraleistų vandens lašų.

Asmeninio albumo nuotr.

Po šios kelionės supratau, kad šiam palapinės krepšiui būtinai reikia rankenos. Siūdama tikrai nepagalvojau. Kalta! Tad patariu tokią pasisiūti. (Gan plačią, ant peties nešti).

Asmeninio albumo nuotr.

Pasiūtos palapinės išmatavimai turėtų būti tokie:
Ilgis 230 cm. Plotis 110 cm. Nepamirškite pasilikti medžagos atlenkimams 5-10 cm. Medžiagą turėtumėte išsikirpti 250 cm ilgio ir 120 cm pločio. Kitaip tariant medžiagos atlenkimams - sočiai.
Angos apvaliems pagaliams įverti rekomenduoju apie 5 cm pločio. Taip be trikdžių juos įversite ir išversite.

Asmeninio albumo nuotr.

Iš medžagos likučių pasiuvau 12 virvelių (3 virvelės vienam stačiakampio formos pagaliui aprišti) po 60 cm. Jas prisiuvau palapinės galuose, kad palapinė mažiau plevesuotų ir neprarastų formos.

Asmeninio albumo nuotr.

Besiūnant palapinė pasirodė "nuobodi", tad sugalvojau pasiūti nedidelį langelį. Juostų dėka nenukreivavau į šonus, o iškirpau taisyklingą langelį. Jo kraštus apsiuvau ta pačia medžiaga, kad neirtų. Iš plonos juostelės prisiuvau langelio kryželį bei kilpas langelio "liežuvėliui" prisegti.

Asmeninio albumo nuotr.

Ši palapinė mums buvo puikus pavėsis paplūdimyje.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis