PRIEŠ ir PO: rekonstrukcijos idėjos 43 kv.m bute

Dviejų pereinamų kambarių nedidelis 43 kv.m butas silikatinių plytų name - praėjusio amžiaus šeštojo dešimtemčio palikimas. Tačiau taip suprojektuotas būstas lengvai pasiduoda rekonstrukcijai, o po jos tampa jaukia, humaniška erdve.

Prieš rekonstrukciją

Kaip ir visuose tuo metu statytuose butuose, ta pati bėda - daug durų nedideliame koridoriuje, maža virtuvė, labai mažas vonios ir tualeto kambarys, pereinama svetainė, per vidurį sienos į miegamąjį.

Po rekonstrukcijos

Pertvarų šiame bute buvo išgriauta ir pristatyta naujų minimaliai. Nuversta pertvara tarp svetainės ir virtuvės su koridoriumi, pertvara su durimis į virtuvę ir dalis vonios sienos. Šiek tiek pailginus vieną vonios sieną atsirado vieta praustuvei, o pristačius svetainės zonoje kampą, virtuvės zonoje atsirado vieta skalbyklei ir šaldytuvui.

Virtuvės niša liko virtuvės vietoje, kur buvo patogiai išdėstyti darbastaliai ir virš viryklės pakabinamos spintelės. Svetainės zona vizualiai padidėjo, nes ją apviečia ne tik balkono langas, bet ir virtuvės.

Durys iš svetaiės į miegamąjį perstumtos labiau į šoną. Svetainėje atsirado erdvesnis poilsio kampas, o už miegamojo durų optimali erdvė drabužinei su stumdomosiomis durimis.

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis