Kaip skalbti tiulį ir lengvas dienines užuolaidas

Tie, kieno langus dengia dieninės užuolaidos, ko gero yra atsidūrę nelabai malonioje situacijoje. Štai įsigijome naujas, baltas it sniegas, lengvas ir plevenančias užuolaidas, džiaugiamės jomis, po to prie jų priprantame, o vieną dieną staiga pamatome, kad ant langų kabo gelsvi nubrizgę skudurai. Kaip tai galėjo nutikti? Juk, atrodo, skalbėme ir prižiūrėjome. Dalinamės efektyviais patarimais, padėsiančiais atsinaujinti užuolaidas ir išmokti tinkamai jomis pasirūpinti.

Yra keletas patikimų būdų išvengti purvinai geltonos spalvos ir išsaugoti jautrius audinius net po skalbimo.


Kaip skalbti šviesias dienines užuolaidas ir tiulį?


Kad audinys ir išskalbus blizgėtų, būtų baltas ir gražiai atrodytų, visų pirma atkreipkite dėmesį į vandens temperatūrą. Užmerkite užuolaidą į vos šiltą, apie 30–35 laipsnių vandenį. Jei vandens temperatūra bus aukštesnė, jautri audinio struktūra bus pažeista ir tiulis neišvengiamai pageltonuos.


Po to, į dubenį su vandeniu suberkite pusę kilogramo druskos. Druskos tirpale užuolaidas palaikykite pusantros valandos – tokia procedūra padės panaikinti net įsigėrusias dėmes, ir tiulis idealiai išsiskalbs. Druskos tirpale išmirkytą tiulį perskalaukite, tik jokiu būdu ne karštame vandenyje. Tik vėsiame, vos šiltame!


Dabar išskalbkite tiulį skysta skalbimo priemone, skirta sintetiniams audiniams. Skalbkite atsargiai, negręžkite – pakabinkite, kad vanduo nutekėtų.


Kad užuolaida vėl blizgėtų, į vėsų vandenį įpilkite acto santykiu 1 valgomasis šaukštas acto vienam litrui vandens. Išskalautos užuolaidos pasikeis akyse!


Jei tiulis baltas ir norite, kad jis spindėtų kaip sniegas, į šaltą vandenį įpilkite šiek tiek skysto skalbinių mėlio, kelis lašus. Vanduo taps šviesiai žydras. Išskalautos šiame tirpale užuolaidos taps sniego baltumo ir spindės saulėje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis