5 triukai ir jūsų skalbimo mašina visada bus švari

Gerai išnagrinėjus automatinės skalbimo mašinos instrukciją, įsitikinsite, kad nuolat reikia rūpintis praktiškai visais jos elementais, pradedant būgno vidumi ir baigiant išleidimo filtru.

Štai penki triukai, kurie skalbimo mašinos nešvarumus pavers praeitimi. Greita, švaru ir labai patogu!


Skalbimo mašinos durelės


Po skalbimo būna drėgni ne tik drabužiai, bet ir mašinos durelės. Stenkitės visada skalbimo mašiną palikti atidarytą, kad dėl drėgmės joje neatsirastų pelėsis.


Sandarinimo gumos valymas


Skalbimo mašinos sandarinimo gumoje mėgsta kauptis purvas ir pelėsiai, todėl ją būtina itin kruopščiai išvalyti. Tai padaryti padės bet kokia valymo priemonė ar soda.


Jeigu jūsų skalbimo mašinoje susikaupė itin daug pelėsio, kuris jau skleidžia nemalonų kvapą, reikia naudoti stipraus poveikio valymo priemones. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad nepageidautina dažnai naudoti chloro turinčias priemones, nes tai gali deformuoti gumą.


Kai pasirinksite valymo priemonę, užpilkite jos ant kempinėlės. Švelniai patraukite gumą į save ir išvalykite metalinę korpuso dalį. Lygiai taip pat nuvalykite ir sandarinimo gumą. Elkitės atsargiai – netempkite gubos per stipriai, kad jos nesugadintumėte!


Apnašų valymas būgne


Išvalyti būgne susikaupusias apnašas padės labai paprastas, tačiau veiksmingas metodas. Beje, jūsų kišenė jo nepajus.


Apnašas sudaro magnio ir kalcio druskos, vadinasi, jas reikia paveikti organinėmis arba neorganinėmis rūgštimis. Tokių rūgščių galima rasti kiekvienuose namuose. Jums padės paprasčiausias actas ar citrinos rūgštis.


Pats paprasčiausias būdas – panaudoti citrinos rūgštį. Tam prireiks nuo vieno iki šešių pakelių citrinos rūgšties. Kiek tiksliai jos įberti, priklauso nuo skalbimo mašinos dydžio ir jos užterštumo lygio.


Supilkite citrinos rūgštį į skalbimo miltelių skyrelį ir įjunkite maksimalios temperatūros ir maksimalaus laiko režimą.


Skalbimo mašinos stalčiaus valymas


Ištraukite stalčių, viską darykite taip, kaip parašyta jūsų skalbimo mašinos modeliui skirtoje instrukcijoje. Paskui išvalykite senus susikaupusius miltelius. Tai padės padaryti bet kuri valymo priemonė. Paskui stalčių skyrelius išvalykite visiškai švariai. Rūdžių apnašas valyti reikia acto ir sodos mišiniu. Suvilgykite nešvarias vietas šiuo tirpalu ir palikite 30 minučių, dar geriau – pora valandų.


Išleidimo pompos valymas


Jeigu labai apleisite filtrą, skalbimo mašina anksčiau ar vėliau atsisakys išpilti vandenį, dėl ko jis pradės kilti aukštyn ir gali netgi prasiveržti į išorę. Laimei, valyti skalbimo mašinos filtrą labai lengva.


Tam atidarykite prieigą prie filtro. Paprastai jis yra apatinėje korpuso dalyje. Bet prieš atidarydami dangtelį, patieskite ant grindų rankšluostį ir padėkite talpą vandeniui.


Atidarykite dangtelį prieš laikrodžio rodyklę ir išimkite visas susikaupusias šiukšles ir purvą: tai gali būti monetos, plaukai, vilna, dantų krapštukai ir panašios smulkmenos. Gerai išvalykite angą, uždarykite ją ir vėl uždėkite dekoratyvinį dangtelį.


Laikykitės šių paprastų rekomendacijų ir jūsų skalbimo mašina ne tik atrodys kaip nauja, bet ir ims geriau dirbti, o skalbiniai bus švarūs ir maloniai kvepės. Tikimės, kad šie patarimai buvo jums naudingi. Tegul skalbimo procesas bus lengvas ir patogus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis