Tešlai reikės:
7 su lupenomis virtų bulvių;
1 stiklinė miltų;
1-2 kiaušinių;
druskos, pipirų.
Užpilui:
3-4 šaukštų grietinės;
1 šaukšto sviesto;
3 šaukšto spirgučių.
Varškės padažui:
100 g varškės;
0,5 stiklinės pieno;
žalumynų;
100 g rūkytų susmulkintų lašinukų;
druskos.
Bulves nulupkite, sumalkite mėsmale ir sumaišykite su miltais, prieskoniais bei kiaušiniais. Suminkykite tešlą, iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite rombais. Tada sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Pačiškinkite spirgučių, sudėkite grietinę ir sviestą, pakaitinkite. Šiuo užpilu apipilkite iškeptus ir į troškintuvą sudėtus švilpikus bei kelias minutes patroškinkite. visas padažo sudedamąsias dalis sumaišykite ir patiekite su švilpikais.