Savaitgalio skonis: patikrintas švilpikų receptas

 (2)
Kas nemėgsta bulvių? Sunku tokių rasti, dėl to pats metas išbandyti dar vieną gardų receptą!
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:
bulvių;
bulvių krakmolo;
kiaušinio;
bulvių prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų).

Išsiverdame bulves, geriausiai tai padaryti iš vakaro. Nulupame ir sumalame jas su mėsmale. Suplojame dubenelyje bulves, padaliname į 4 dalis (tiesiog pirštu perbrėžiame). Tuomet išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberiame prieskonius, įmušame kiaušinį.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio skonis:</span> patikrintas švilpikų receptas
© Asmeninis archyvas

Formuojame norimos formos švilpikus, įkaitiname orkaitę, išdėliojame ant kepimo popieriumi (popieriu ištepame aliejumi) išklotos skardos. Pakepame vieną pusę, paskui apverčiame ir vėl kepame, kol gražiai apskrunda. Tuo tarpu, kai kepa mūsų švilpikai, darome padažą. Aš dariau grietinės, svogūnų ir spirgučių, galima daryti ir grietinės, svogūnų bei grybų.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio skonis:</span> patikrintas švilpikų receptas
© Asmeninis archyvas

Iškeptus švilpikus sudedame į puodą, gausiai užpilame mūsų padažu ir dar keletą minučių patroškiname.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio skonis:</span> patikrintas švilpikų receptas
© Asmeninis archyvas

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.

Belaukiant šv. Velykų: 3 lengvi receptai gavėniai

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis.

Desertai, kuriems recepto nereikia

Liko naminių keptų ar pirktinių sausainių, kekso, biskvito ar pyragui nesunaudojote viso įdaro? Pagaminkite iš jų desertą, kur nereikia nei kiekių paisyti, nei tikslaus recepto laikytis. Į kiekvieną stiklinę sluoksniuokite kelis skirtingų rūšių produktus, o jų skonius derinkite pasitelkę tik savo vaizduotę...

Gardi stalo puošmena: kitoks velykinis kiaušinis

Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose...

Savaitgalio atradimams: vištienos vyniotinis

Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Pabandom?

Virtuvės eksperimentai: dvipusė pica per 10 minučių (1)

Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta.

Neatsispirsite: lašišos-špinatų vyniotinis

Šis užkandis pritiks ir šventiniam stalui, ir eiliniam savaitgaliui.