Savaitgalio skanumėlis: vegetariška lazanija

Pateikiame gardų receptą, kuris nudžiugins ir Jus, ir Jūsų artimuosius.
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio skanumėlis:</span> vegetariška lazanija
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėtis:
10 nedidelių lazanijos lakštų (tokių, kurie parduodami kartoninėse dėžutėse ir kuriuos reikėtų prieš naudojant apvirti);
2 svogūnai;
2 skiltelės česnako;
2 morkos;
1 cukinija;
2 pomidorai;
100 g fermentinio sūrio;
50 g sviesto;
1 valg. šaukštas miltų;
2 valg. šaukštai grietinės;
1 stiklinė pieno;
Druska, pipirai, džiovintos itališkos žolelės.

Paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti kartu su česnakais. Kitoje keptuvėje apkepinti tarkuotą morką ir taip pat tarkuotą cukiniją. Viską pagardinti druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis.

Pasigaminti baltąjį Bešamelio padažą: sviestą ištirpinti keptuvėje, į jį sudėti miltus ir šiek tiek apkepinti. Supilti pieną, įdėti grietinę, pagardinti prieskoniais ir leisti užvirti. Jei padažas išeina per tirštas, įpilti dar šiek tiek pieno ar vandens.

Lazanijos lakštus šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Išėmus iš vandens sudėti atskirai, kad nesukibtų.

Į kepimo indą įpilti porą šaukštų padažo. Ant jo dėti du lazanijos lakštus. Ant jų dėti pusę keptų svogūnų ir užpilti kelis šaukštus padažo. Vėl dėti du lakštus lazanijos, ant kurių šį kartą dėti kepintų morkų su cukinijomis. Vėl pilti porą šaukštų padažo ir uždengti kitais lazanijos lakštais. Dar kartą pakartoti sluoksnius.

Ant viršutinio lazanijų lakštų sluoksnio pilti likusį padažą ir užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių. Patiekti su šviežiais pomidorais. Štai ir lazanija!

Skanaus!

Jauku Namuose
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote (1)

Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.

Stori blynai be mielių, bet su paslaptimi (11)

Kaip mes dažniausiai kepame storus, minkštus blynus? Žinoma, naudodami mieles arba sodą. Dar yra variantas su kefyru. Tačiau visi šie būdai nublanksta prieš gudrybę, kurią jums atskleisime. Į tešlą tereikia įpilti šlakelį gazuoto gėrimo, ir blyneliai bus tūkstantį kartų skanesni, nei paprastai. Storesni, puresni, drėgnesni ir labiau porėti, kvapnūs... Pateikiame receptą, kad patys įsitikintumėte, kaip paprasta iškepti tokius blynus.

Tobuliems pusryčiams: kitaip paruošti kiaušiniai

Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“ ) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą.

Vaflių tortas (1)

Patiks kiekvienam! Belieka išbandyti...

Tortai, kurių nereikia kepti (12)

Taip jau kartais nutinka, kad svečiai beveik žengia į namus, o jums reikia skubos tvarka ką nors paruošti prie arbatos. Juk laiko visai nebėra! Tokiais atvejais padės namuose gaminti tortai, kurių nereikia kepti.

Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite (19)

Iš ingredientų, kuriuos matote žemiau, pagaminau puikiausias daržoves kiniškai. Patiekalas pavyko labai skaniai: daržovės neperkepusios, traškios, o padažas beveik toks pat, kaip patiekiamas restoranuose.

11 skaniausių įdarų lietiniams blynams (14)

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius blynais, reikia įdėti nemažai pastangų. Užtat su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Pateikiame 11 įdaro variacijų. Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio...

Ypatingas receptas: varškėčiai su manais (21)

Geriausių varškėčių recepto dar nesu atradusi, bet bandau įvairius variantus. Šiandien dalinuosi skaniu eksperimentu – varškėčiai su manų kruopomis ir bananais. Tiesa, banano nelabai jaučiasi, nes jis tešloje sutrintas. Pabandykite.

3 desertai, kurie nepakenks figūrai

Nors cukraus (sacharozės) kilmė natūrali, gaminamas jis dirbtiniu būdu. Naudingomis maistinėmis medžiagomis nepasižymintis produktas ne veltui laikomas „tuščiomis kalorijomis“. Augalinės mitybos ekspertės Gintarės Jonaitytės nuomone, vertėtų rinktis kuo natūralesnius saldiklius, kurie turėtų būti kuo rečiau naudojami kasdieniame racione.

Sūrio pyragėliai su kumpiu

Galbūt būtent šį savaitgalį verta išbandyti šį receptą?

Lazanija su baklažanais ir pomidorais (1)

Savaitgalis - toks metas, kai galima sau leisti pasilepinti. Tad kodėl šiandien nepasigaminus lazanijos?

Pietūs per 10 minučių: makaronai su pomidorais (7)

Kartais būna taip, jog grįžti namo ir valgyt norisi čia ir dabar. Jei šaldytuve nieko neužsiliko, ką būtų galima greitai pačiupti ir suvalgyti, belieka pasikliauti šimtą kartų išbandytu receptu, kurį pagaminti užtruksite ne daugiau kaip 10 minučių. Pristatau - greitų pietų ar vakarienės svečiai: makaronai su svogūnais ir pomidorais.

Tobulas receptas savaitgaliui: lavašas su maskarponės sūriu ir džiovintais pomidorais (7)

Šį patiekalą paruošti nesunku, o jei savaitgalį sulauksite svečių - jie tikrai pagirs jūsų sugebėjimus.