Savaitgalio skanumėlis: vegetariška lazanija

Pateikiame gardų receptą, kuris nudžiugins ir Jus, ir Jūsų artimuosius.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
10 nedidelių lazanijos lakštų (tokių, kurie parduodami kartoninėse dėžutėse ir kuriuos reikėtų prieš naudojant apvirti);
2 svogūnai;
2 skiltelės česnako;
2 morkos;
1 cukinija;
2 pomidorai;
100 g fermentinio sūrio;
50 g sviesto;
1 valg. šaukštas miltų;
2 valg. šaukštai grietinės;
1 stiklinė pieno;
Druska, pipirai, džiovintos itališkos žolelės.

Paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti kartu su česnakais. Kitoje keptuvėje apkepinti tarkuotą morką ir taip pat tarkuotą cukiniją. Viską pagardinti druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis.

Pasigaminti baltąjį Bešamelio padažą: sviestą ištirpinti keptuvėje, į jį sudėti miltus ir šiek tiek apkepinti. Supilti pieną, įdėti grietinę, pagardinti prieskoniais ir leisti užvirti. Jei padažas išeina per tirštas, įpilti dar šiek tiek pieno ar vandens.

Lazanijos lakštus šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Išėmus iš vandens sudėti atskirai, kad nesukibtų.

Į kepimo indą įpilti porą šaukštų padažo. Ant jo dėti du lazanijos lakštus. Ant jų dėti pusę keptų svogūnų ir užpilti kelis šaukštus padažo. Vėl dėti du lakštus lazanijos, ant kurių šį kartą dėti kepintų morkų su cukinijomis. Vėl pilti porą šaukštų padažo ir uždengti kitais lazanijos lakštais. Dar kartą pakartoti sluoksnius.

Ant viršutinio lazanijų lakštų sluoksnio pilti likusį padažą ir užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių. Patiekti su šviežiais pomidorais. Štai ir lazanija!

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti (13)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.

Konservavimas vėl madingas: 3 būdai, kaip greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes (1)

Pasidžiaugus gausiu rudens gėrybių derliumi kasmet iškyla klausimas: ką daryti su daržovių, vaisių, uogų ir grybų pertekliumi, idant vėliau netektų jo išmesti? Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas sako, kad gyventojai iš naujo atranda daržovių ir vaisių konservavimą namuose. Jis ir kiti maisto gaminimo bei mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kaip greitai ir paprastai konservuoti maisto produktus.

Ne tik užkandis: 5 faktai apie pistacijas

Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti.

Skanusis KUGELIS su traškia sūrio pluta (7)

Šviežių bulvių derlius nesibaigia, todėl siūlome jums gardaus kugelio receptą.

Pagalvokime apie Kalėdas: gardumynai, kuriuos vertėtų ruošti jau dabar (4)

Į tokį keistą klausimą tikriausiai nė negalvodami atsakytume – ne, dar tikrai ne, juk dabar vasara! O kartu – ir pats vaisių sezonas, tad, jei pagaminsime naminių cukatų, žiemą nebereikės sukti galvos, kokiomis savo rankų darbo dovanėlėmis nudžiuginti draugus.

Jei išsisaugojote vyšnių: 7 receptai

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, tad jei jau turite sušaldytų šaldytuvuose, paruošėme keletą gardžių receptų.