Savaitgalio skanumėlis: vegetariška lazanija

Pateikiame gardų receptą, kuris nudžiugins ir Jus, ir Jūsų artimuosius.
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio skanumėlis:</span> vegetariška lazanija
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėtis:
10 nedidelių lazanijos lakštų (tokių, kurie parduodami kartoninėse dėžutėse ir kuriuos reikėtų prieš naudojant apvirti);
2 svogūnai;
2 skiltelės česnako;
2 morkos;
1 cukinija;
2 pomidorai;
100 g fermentinio sūrio;
50 g sviesto;
1 valg. šaukštas miltų;
2 valg. šaukštai grietinės;
1 stiklinė pieno;
Druska, pipirai, džiovintos itališkos žolelės.

Paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti kartu su česnakais. Kitoje keptuvėje apkepinti tarkuotą morką ir taip pat tarkuotą cukiniją. Viską pagardinti druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis.

Pasigaminti baltąjį Bešamelio padažą: sviestą ištirpinti keptuvėje, į jį sudėti miltus ir šiek tiek apkepinti. Supilti pieną, įdėti grietinę, pagardinti prieskoniais ir leisti užvirti. Jei padažas išeina per tirštas, įpilti dar šiek tiek pieno ar vandens.

Lazanijos lakštus šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Išėmus iš vandens sudėti atskirai, kad nesukibtų.

Į kepimo indą įpilti porą šaukštų padažo. Ant jo dėti du lazanijos lakštus. Ant jų dėti pusę keptų svogūnų ir užpilti kelis šaukštus padažo. Vėl dėti du lakštus lazanijos, ant kurių šį kartą dėti kepintų morkų su cukinijomis. Vėl pilti porą šaukštų padažo ir uždengti kitais lazanijos lakštais. Dar kartą pakartoti sluoksnius.

Ant viršutinio lazanijų lakštų sluoksnio pilti likusį padažą ir užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių. Patiekti su šviežiais pomidorais. Štai ir lazanija!

Skanaus!

Jauku Namuose
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

11 skaniausių įdarų lietiniams blynams (6)

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius blynais, reikia įdėti nemažai pastangų. Užtat su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Pateikiame 11 įdaro variacijų. Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio...

3 desertai, kurie nepakenks figūrai

Nors cukraus (sacharozės) kilmė natūrali, gaminamas jis dirbtiniu būdu. Naudingomis maistinėmis medžiagomis nepasižymintis produktas ne veltui laikomas „tuščiomis kalorijomis“. Augalinės mitybos ekspertės Gintarės Jonaitytės nuomone, vertėtų rinktis kuo natūralesnius saldiklius, kurie turėtų būti kuo rečiau naudojami kasdieniame racione.

Sūrio pyragėliai su kumpiu

Galbūt būtent šį savaitgalį verta išbandyti šį receptą?

Lazanija su baklažanais ir pomidorais (1)

Savaitgalis - toks metas, kai galima sau leisti pasilepinti. Tad kodėl šiandien nepasigaminus lazanijos?

Pietūs per 10 minučių: makaronai su pomidorais (7)

Kartais būna taip, jog grįžti namo ir valgyt norisi čia ir dabar. Jei šaldytuve nieko neužsiliko, ką būtų galima greitai pačiupti ir suvalgyti, belieka pasikliauti šimtą kartų išbandytu receptu, kurį pagaminti užtruksite ne daugiau kaip 10 minučių. Pristatau - greitų pietų ar vakarienės svečiai: makaronai su svogūnais ir pomidorais.

Tobulas receptas savaitgaliui: lavašas su maskarponės sūriu ir džiovintais pomidorais (7)

Šį patiekalą paruošti nesunku, o jei savaitgalį sulauksite svečių - jie tikrai pagirs jūsų sugebėjimus.

Netikėtai skanu: indiški pyragėliai su daržovėmis samosa (16)

Indijoje šių pyragėlių galima rasti beveik visur – gatvėse, mažose kavinukėse. Juos patiekia su padažu – dažniausiai pagamintu iš kalendros ir mėtos su trupučiu vandens, aliejaus ir prieskonių. Lietuvoje juos valgant galima paeksperimentuoti su padažais.

Netikėti kulinariniai sprendimai: 7 patiekalai, kuriuose vyrauja juoda spalva

Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu.

6 salotos ir mišrainės Naujųjų metų sutikimui (2)

Namus jau pasipuošėme prieš Kalėdas, dovanos jau gautos ir išvyniotos, Kūčių ir Kalėdų valgiai suvalgyti, tad Naujiesiems metams reikia sugalvoti naujų neįprastų ar tiesiog nesudėtingų patiekalų. Didžiausią dalį naujametinio meniu sudaro salotos ir mišrainės. Lengvos ir sočios, tradicinės arba egzotiškos, bet būtinai ryškios ir gardžios, būtent jos stalui suteikia naujametinį įspūdį. Tikimės, kad mūsų sudarytas salotų su mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis rinkinys padės jums ruošiant šventinį stalą: nepamiršite senos geros klasikos, bet būtinai išbandykite ką nors nauja ir neįprasta.

Ieškantiems įkvėpimo virtuvėje: 6 šventiniai patiekalai iš Argentinos

Argentinos kalėdinius patiekalus restorane „Panama Food Garden“ pristatė šefas Paulius Bartkevičius ir garsus keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius. Ne kartą po Argentiną keliavęs Vytaras pasidalino ne tik savo kelionių įspūdžiais, bet pasakojoapie argentiniečių kulinarines tradicijas.

Ieškantiems įkvėpimo virtuvėje (2): 6 šventiniai patiekalai iš Izraelio

Izraelio šventinius patiekalus pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.

Paskutinės minutės idėja: šventinio pyrago paslaptys ir 1 tobulas receptas

Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti namiškius ir svečius. Kitoms – dar vienas virtuvės iššūkis, kurio rezultatas ne visados džiugina taip, kaip norėtųsi. Vis dėlto vadovaujantis pora patarimų, be didelių pastangų iškepsite komplimentų vertą gardėsį, o pats kepimas taps įspūdžių ir atradimų kupina veikla.

3 skaniausių žuvies kotletų receptai

Kūčių stalas neįsivaizduojamas ne tik be silkės, tačiau ir be šio paprasto, bet skanaus patiekalo - žuvies kotletų. Paruošėme tris receptus, tarp kurių tikrai atrasite tą vienintelį.

Kaip keičiasi lietuvių Kūčių stalas?

Kūčios Lietuvoje anksčiau buvo švenčiamos susėdus prie apeiginio stalo ir buvo lydimos žaidimų bei burtų. Didelis dėmesys taip pat buvo skiriamas maisto gamybai ir jo pateikimui. Šiais laikais Kūčių vakarienės papročiams įtaką padarė pasikeitęs gyvenimo būdas, Vakarų kultūra ir platus prekybos centrų asortimentas. Kaip atrodė Kūčių stalas prieš dvidešimt metų ir dabar?