Savaitgalio gardumėlis: varškės apkepas

 (8)
Kartais taip norisi kuo nors pasilepinti, o šaldytuve tik būtiniausi produktai. Išeitis yra, tai gali būti varškės apkepas, kuris niekuomet nenuvilia.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

400 g varškės;
2 valgomieji šaukštai cukraus;
4 valgomieji šaukštai manų kruopų;
3 valgomieji šaukštai grietinės;
3 kiaušiniai.

Gaminimas:

Atskirkite baltymą nuo trynio ir išplakite. Sumaišykite visą masę: varškę, grietinę, cukrų, manų kruopas, trynius. Taip pat galima pridėti razinų ar slyvų, prieš tai jas būtinai išplovus ir nusausinus. Visa tai padarius į tešlą įpilkite ir baltymus bei išmaišykite visą masę. Tuomet kepimo formą ištepkite riebalais ar sviestu. Kepkite 20-30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus galite pabarstyti pudra.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Vištienos ir brokolių zrazai su grybais

Tokie kotletai puiki išeitis, kai norisi ne tik mėsos, bet ir daržovių.

Savaitgalio skonis: patikrintas švilpikų receptas (2)

Kas nemėgsta bulvių? Sunku tokių rasti, dėl to pats metas išbandyti dar vieną gardų receptą!

Žemaičių blynų alternatyva: kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Šie blynai yra alternatyva įprastiems žemaičių blynams. Patikėkite, patiks taip, kad norėsite dar ir dar!

Tikras gardumėlis: pagerintas Kuršėnų vyniotinis

Tiesa, kodėl šis vyniotinis yra pagerintas? Paprastai Kuršėnų vyniotinis gaminamas su varške, bet aš pažvelgiau į savo šaldytuvą ir supratau, kad varškė, net, jei aš ją būčiau pertrinusi per sietelį, neatlaikė mascarpone sūrio konkurencijos. Skonis pavyko daug švelnesnis nei su varške, nors kitą kartą pabandysiu gaminti ir su ja. Tiesa, kai kuriuose internete esančiuose receptuose rekomenduoja naudoti plombyro skonio varškę, bet tada jau neišvengsime tų nelabųjų E priedų, juk plombyro skonis varškėje savaime neatsiranda.

Traškūs vištienos kepsneliai su bulvių salotomis

Kepsneliai su traškia plutele gal ir kaloringas maistas, tačiau labai gardus, nes taip kepta vištiena be galo sultinga.

Kulinariniai chameleonai: bulguras ir kuskusas

Patys įvairiausi vištienos patiekalai ir daržovių salotos (šiltos, šaltos), troškiniai ir sriubos – visa tai gali būti gaminama su kruopomis. Kokiomis – skonio reikalas, tačiau kvietinės kruopos prie šių valgių taip pat puikiai tinka, suteikia jiems tekstūros ir „individualumo“.

9 laimę simbolizuojantys valgiai Naujųjų metų vakarui (1)

Daugelyje pasaulio šalių skirtingi valgiai, patiekiami ant Naujųjų metų stalo, turi simbolines reikšmes. Tad gruodžio 31-osios vakarą įsileiskite į savo namus Graikijos, Kinijos, Meksikos ar kitų šalių virtuvių tradicijas. Papildykite savo šventinį stalą produktais ar patiekalais, simbolizuojančiais sėkmingus ateinančius metus.

Naujųjų metų šventei: 3 patiekalai, atnešiantys sėkmę (1)

Kiekviena šalis turi įdomių, netradicinių, o kartais net neįtikėtinų papročių bei ritualų Naujųjų metų šventei. Bučinys laikrodžiui mušant 12 valandą, skambančios šampano taurės bei fejerverkai – turbūt populiariausi naujametinės nakties ritualai. Tačiau, ar teko girdėti apie Naujųjų metų patiekalus, kurie jums gali atnešti sėkmę visiems ateinantiems metams?

Ypatingai kepta višta KALĖDOMS

Šis receptas tikrai praturtins Jūsų šventinį stalą!

Idealu Kūčių stalui: lašišos ir bulvių kotletai

Šiam patiekalui tikrai sunku atsispirti!