6 geriausi marinuotų šašlykų receptai

Siūlome kelis patikrintus mėsos marinavimo receptus. Taip marinuoti šašlykai bus ne tik skanūs, jie bus dar ir sveiki bei tiks ir vaikams, nes mėsą siūlome marinuoti be jokio acto, majonezo ar alkoholio.

Tikslių receptų nepateikiame – tik rekomendacinio pobūdžio gaires, nes mėsos marinavimas yra kūrybinis procesas: vienų produktų galima pridėti daugiau, kitų mažiau, pagal kulinaro skonį ir pageidavimus.


Į visus be išimties marinatus galima drąsiai dėti svogūnų, žalumynų ir prieskonių pagal skonį. Taip pat nepamirškite, kad bet kurį iš šių marinatų galima naudoti visų rūšių mėsai – kiaulienai, avienai, jautienai, vištienai. Svarbiausia taisyklė – kuo kietesnė mėsa, tuo ilgiau marinuojame.


Taigi, rekomendacijos:


1. Kefyras


Kefyras ko gero yra vienas iš pačių geriausių marinatų. Kefyro negailėkite, jis turi visiškai apsemti mėsą. Taip pat mėsą galima marinuoti natūraliame jogurte be priedų.


2. Gazuotas mineralinis vanduo


Labai paprastas, bet ne mažiau skanus variantas – marinatas su mineraliniu vandeniu. Svarbiausią vaidmenį čia vaidina angliarūgštė – jos burbuliukai suminkština mėsą, ir ji tiesiog tirpsta burnoje.


3. Pomidorai / Pomidorų sultys


Variantas su pomidorų sultimis labai paprastas – užpilame mėsą pomidorų sultimis. Sultys ją turėtų visiškai apsemti.

O jei ketinate naudoti pomidorus, tai užtruks truputį ilgiau, bet tai taip pat nėra sudėtinga. Nulupame pomidorus, supjaustome gabaliukais ir sumaišome su mėsa, svogūnais ir kitais priedais. Pomidorus galima sutarkuoti tarka arba sutrinti šakute.


4. Granatų sultys



Granatų sultyse marinuoti šašlykai yra labai kvapnūs ir minkšti. Sultys turi būti natūralios, arba galima jas išsispausti patiems. Granatą reikia spaudyti rankomis, kol suminkštės (galima atsargiai – kad neįtrūktų žievelė – volioti jį ant stalo, palaipsniui vis labiau spaudžiant), o kai jis suminkštės, pradurti peiliu, ir per skylutę išspausti išsiskyrusias sultis.


5. Kiviai


Marinatas su kiviais itin praverčia tuo atveju, jei marinavimui turite mažai laiko ir (arba) mėsa kieta. Kiviai labai gerai ir greitai suminkština mėsą – taip gerai, kad jei mėsą kiviuose palaikysite per ilgai, galite likti be šašlyko.

Kilogramui šašlykų reikia pusės arba vieno kivio, ne daugiau. Negalima marinuoti mėsos kiviuose ilgiau nei 2 valandas! Antraip gausite ne šašlyką, o paštetą. Optimalus laikas – 40 minučių (priklausomai nuo mėsos). Kivius galima supjaustyti gabaliukais arba sutrinti į košę.


6. Svogūnai


Viskas paprasta: marinuojame tik svogūnuose (taip pat galima pridėti prieskonių ir žalumynų), tik viena paslaptis – svogūnus sumalame mėsmale arba susmulkiname trintuvu. Sutrinti svogūnai išskiria daugiau sulčių nei supjaustyti, tad mėsa bus švelnesnė ir sultingesnė. Prieš kepdami mėsą svogūnus nuvalykite, kad nepridegtų.

Ir galiausiai dar vienas nedidelis patarimas: į marinatą įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (1-2 valgomuosius šaukštus kilogramui mėsos), ir jūsų šašlykai nepridegs.


Gero apetito ir malonaus poilsio!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis