Gardumėlis: lašišų vėrinukai su daržovėmis

Tai karštasis patiekalas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. O dar geriau tokį gaminti, kai ruošiatės šventei, nes vakarėlio dieną reikės tik užmauti žuvį ant iešmelių ir pašauti į orkaitę.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
Lašišos filė (7 suaugusiems ir 3 vaikams pamaitinti naudojau 2 kg svorio lašišos filė);
250 g vyšninių pomidorų;
Maža cukinija;
Keli šaukštai sojų padažo;
2 šaukštai medaus;
3 skiltelės česnako;
Keli šaukštai aliejaus;
Juodieji pipirai;
Džiovintas bazilikas.

Paruošimas:
Lašišos filė supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais (kaip šašlykams). Atskirame inde paruošti marinatą: sojų padažą, medų, aliejų sumaišyti su pipirais, baziliku ir smulkiai sukapotu česnaku. Marinatą užpilti ant žuvies ir gerai išmaišyti, kad skystis pasiskirstytų ant visų žuvies gabalėlių. Palikti žuvį marinuotis per naktį.

Cukiniją nulupti ir daržovių skustuku supjaustyti labai plonomis juostelėmis. Cukiniją dėti į indą ir užpilti verdančiu vandeniu - taip jos taps lankstesnės.

Ant iešmelių mauti gabalėlį žuvies, po to vyšninį pomidorą, vėl žuvies, susuktą į ritinėlį cukinijos gabalėlį ir pabaigai vėl žuvies.

Iešmelius dėti į šiek tiek riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min.
Patiekti su daržovėmis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Šefo patarimai, kaip mėgautis lauko virtuve + receptas

Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais.

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!