Gardumėlis: lašišų vėrinukai su daržovėmis

Tai karštasis patiekalas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. O dar geriau tokį gaminti, kai ruošiatės šventei, nes vakarėlio dieną reikės tik užmauti žuvį ant iešmelių ir pašauti į orkaitę.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
Lašišos filė (7 suaugusiems ir 3 vaikams pamaitinti naudojau 2 kg svorio lašišos filė);
250 g vyšninių pomidorų;
Maža cukinija;
Keli šaukštai sojų padažo;
2 šaukštai medaus;
3 skiltelės česnako;
Keli šaukštai aliejaus;
Juodieji pipirai;
Džiovintas bazilikas.

Paruošimas:
Lašišos filė supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais (kaip šašlykams). Atskirame inde paruošti marinatą: sojų padažą, medų, aliejų sumaišyti su pipirais, baziliku ir smulkiai sukapotu česnaku. Marinatą užpilti ant žuvies ir gerai išmaišyti, kad skystis pasiskirstytų ant visų žuvies gabalėlių. Palikti žuvį marinuotis per naktį.

Cukiniją nulupti ir daržovių skustuku supjaustyti labai plonomis juostelėmis. Cukiniją dėti į indą ir užpilti verdančiu vandeniu - taip jos taps lankstesnės.

Ant iešmelių mauti gabalėlį žuvies, po to vyšninį pomidorą, vėl žuvies, susuktą į ritinėlį cukinijos gabalėlį ir pabaigai vėl žuvies.

Iešmelius dėti į šiek tiek riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min.
Patiekti su daržovėmis.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Verta išbandyti: orkaitėje keptos bulvės su siurprizu (1)

Tai receptas, kuris patiks tiems, kam atsibodo įprastai paruošiamos bulvės.

Savaitgalio pasilepinimui: tortilijų suktinukai su lašiša (1)

Paprastai paruošiamas užkandis, kuris niekuomet nenuvilia. Gal pats metas jį išbandyti?

Savaitgalio atradimas: juodos duonos mišrainė su saulėgrąžomis (8)

Kiek kitokia, nei mums įprasta, duonos mišrainė. Bet patikėkite, išbandyti - verta!

Lazanija su burokėliais (1)

Kiek neįprastas lazanijos receptas. Paeksperimentuokime!

Pats skaniausias vegetariškas sumuštinis

Taigi šiandien dalinamės pačio skaniausio sumuštinio receptu - su sūriu, džiovintais pomidorais ir paprikomis.

Patikėkite – verta išbandyti: brokoliai su varške (1)

Šiandien dalinamės brokolių su varške receptu. Tai pakankamai greitas ir paprastas užkandis, puikiai tinkantis, pavyzdžiui, vakarienei. O jei mėgstate gaminti rytais, tai tiks ir pusryčiams. Yra tik viena bėda su šiuo patiekalu - jį norisi suvalgyti visą iškart.

Tešlos šaukšteliai su 3 sūrių mišraine

Siūlome pasilepinti greitai pagaminamais tešlos šaukšteliais su trijų sūrių mišraine. Jei labai mėgstate pikantišką mišrainę, kurioje sūris bei kiaušinis pagardintas česnaku, galite ir čia jo įspausti, bet rekomenduojame sūrius išragauti ir be česnako, o su kitokiu prieskoniu - saulėje džiovintais pomidorais.

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.