Gardumėlis: lašišų vėrinukai su daržovėmis

Tai karštasis patiekalas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. O dar geriau tokį gaminti, kai ruošiatės šventei, nes vakarėlio dieną reikės tik užmauti žuvį ant iešmelių ir pašauti į orkaitę.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
Lašišos filė (7 suaugusiems ir 3 vaikams pamaitinti naudojau 2 kg svorio lašišos filė);
250 g vyšninių pomidorų;
Maža cukinija;
Keli šaukštai sojų padažo;
2 šaukštai medaus;
3 skiltelės česnako;
Keli šaukštai aliejaus;
Juodieji pipirai;
Džiovintas bazilikas.

Paruošimas:
Lašišos filė supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais (kaip šašlykams). Atskirame inde paruošti marinatą: sojų padažą, medų, aliejų sumaišyti su pipirais, baziliku ir smulkiai sukapotu česnaku. Marinatą užpilti ant žuvies ir gerai išmaišyti, kad skystis pasiskirstytų ant visų žuvies gabalėlių. Palikti žuvį marinuotis per naktį.

Cukiniją nulupti ir daržovių skustuku supjaustyti labai plonomis juostelėmis. Cukiniją dėti į indą ir užpilti verdančiu vandeniu - taip jos taps lankstesnės.

Ant iešmelių mauti gabalėlį žuvies, po to vyšninį pomidorą, vėl žuvies, susuktą į ritinėlį cukinijos gabalėlį ir pabaigai vėl žuvies.

Iešmelius dėti į šiek tiek riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min.
Patiekti su daržovėmis.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Nepakeičiamieji pomidorai: 6 receptai

Pomidorai yra ta daržovė (tiesą sakant, botanikos prasme – uoga), be kurios daugelis gamindami maistą neišsiverstume nė dienos. Švieži ir kepti, džiovinti ir sutrinti, kaip pagrindinis patiekalo ingredientas ir kaip pagardas jie tinka visur ir visada.

Patikėkite, tai skaniausiu būdu paruošti baravykai (2)

Šiam patiekalui tiks švieži ir šaldyti baravykai, o užtruksite tik pusvalandį!

Be galo skanūs marinuoti kopūstai, kurie išlieka traškūs

Gardžių ir traškių marinuotų kopūstų receptas, kuris padės papildyti rudens gėrybių atsargas žiemai.

Ypatingi žemaičių blynai, kuriuos pamėgsite iškart (6)

Šiems žemaičių blynams ypatingą skonį suteikia kitokia negu įprasta bulvių tešla.

Dar neišbandyti receptai su cukinija

Cukinijos – mažai kalorijų turinčios daržovės. Dietologai tvirtina, kad jos pašalina iš organizmo toksinus ir cholesterolį.

Savaitgalio atradimas: pyragas su grybais ir grietinėle

Ruduo – pats metas pasimėgauti patiekalais su grybais!

Greitas obuolių pyragas, kuris pavyks kiekvienam (2)

Niekaip neatrandate naujo obuolių pyrago recepto? Išbandykite šį!

Neįmanoma atsilaikyti: cukinijų ir paprikų pyragas

Viso grūdo miltai, šviežios paprikos ir cukinijos, vos šiek tiek sviesto ir sūrio – tai galima vadinti sveiku maistu, tinkamu savo figūra besirūpinančiam žmogui.

Nepajėgsite atsispirti: cukinijų ir sūrio pyragas (10)

Pats metas išbandyti šį ypatingą, bet lengvai paruošiamą pyragą!

Tobulas cukinijų ir svogūnų apkepas (1)

Mūsų savaitgalio atradimas - išbandykite ir Jūs!