10 tobulų varškėčių paslapčių

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Kaip bebūtų liūdna, tenka pripažinti, kad iš pirmo karto idealius varškėčius paruošti pavyksta toli gražu ne kiekvienai namų šeimininkei. Vis tik patartina nepulti į neviltį anksčiau laiko, nes iš tikrųjų šį pusryčių patiekalą paruošti tikrai nėra sudėtinga. Tereikia žinoti tam tikras gudrybes, paversiančias varškėčių gaminimo procesą maksimaliai parastu ir sėkmingu.


Štai 10 patarimų, kurie jums būtinai padės ant stalo patiekti gardžių, švelnių ir aromatingų varškėčių. Šiuos patarimus praktiškai pritaikyti galima ir netgi būtina jau artimiausią savaitgalį. Patikėkite, namiškiai jums bus tikrai dėkingi.


Tik švieži produktai


Jei norite, kad varškėčiai būtų gardūs ir gražūs, jiems paruošti naudokite tik šviežius ir kokybiškus ingredientus. Būtinai tikrinkite produktų galiojimo laiką ir stenkitės visų pirma sunaudoti tuos, kurių galiojimo terminas neilgai trukus pasibaigs. Kuo ingredientai bus šviežesni, tuo paruoštas patiekalas bus gardesnis ir švelnesnis. Nepamirškite šios paprastos taisyklės ir džiaukitės gardžiais varškėčiais.


Tinkamos varškės pasirinkimas


Itin dėmesingai derėtų rinktis varškę. Jei varškė bus kokybiška, sėkmė neišvengiama – juk šis produktas ir yra varškėčių pagrindas. Taigi varškė būtinai turi būti šviežia, nerūgšti, ne per riebi, ne per liesa ir neskysta.

Iš rūgščios varškės varškėčių geriau neruošti, nes rūgštumą teks kompensuoti cukraus pertekliumi, o tai itin neigiamai paveiks varškėčius ir jų kaloringumą. Drėgnos varškės taip pat geriau nenaudoti, nes tokiu atveju varškėčiai dėl išrūgas neutralizuojančių manų ar miltų gali tapti lyg guminiai.


Dėmesys riebumui


Optimalus varškėčiams tinkamos varškės riebumas – nuo 7 iki 18 proc. Pernelyg sausa arba kaip tik drėgna varškė nėra tinkama šiam patiekalui ruošti, nes iš jos nepavyks suformuoti idealių varškės rutuliukų. Geriau rinktis vientisos konsistencijos varškę be grūdelių. Jei masė pernelyg sausa, į ją įdėkite šiek tiek grietinės, kefyro arba pieno. Jei masė per skysta – berkite daugiau miltų.


Shutterstock


Varškę pertrinkite per sietelį


Idealių varškėčių paslaptis – vientisa konsistencija. Varškė su grūdeliais puikaus skonio, tačiau ji ne itin tinkama šiam itin mėgstamam pusryčių patiekalui ruošti. Vientisa masė iškepa kur kas geriau ir paruošimo proceso metu neišyra. Taigi galėsite džiaugtis švelniais varškėčiais su apetitą keliančia apskrudusia plutele.


Siekite idealios konsistencijos


Varškė – ne vienintelis ingredientas, reikalingas varškėčiams paruošti. Nors varškė yra lipni, to nepakanka, kad varškėčiai suliptų ir įgautų patikimą formą, neiširsiančią vos tik juos pajudinsite. Pasiekti idealią konsistenciją padės kiaušiniai ir miltai. Vidutiniškai 0,5 kg varškės prireiks 1-2 kiaušinių. Daug šiuo atveju nereiškia gerai, nes tešla gali tapti pernelyg drėgna ir nesulipti. Daug miltų berti į varškėčių masę taip pat nerekomenduojama. Nepamirškite, kad miltus galite drąsiai keisti manais ar džiūvėsėliais.


Venkite cukraus pertekliaus


Bet kurį desertą cukrus paverčia skanesniu, tačiau varškėčių atveju būtina neįsijausti. Gardžiai apskrudusius varškėčius su apetitą žadinančia plutele geriau ruošti naudojant minimalų saldiklių kiekį. Pirma, laikydamiesi šios taisyklės pasirūpinsite savo kūno linijomis nepaversdami nekalto patiekalo kalorijų bomba. Antra, jums pavyks išsaugoti nuostabų ir nepakartojamą natūralios varškės skonį, kurį cukrus neabejotinai užgožtų. Nepamirškite, kad visada galite varškėčius pasaldinti padažu, cukraus pudra ar glaistu iš medaus, kondensuoto pieno, klevų sirupo ar tirpinto šokolado.


Shutterstock


Apsispręskite dėl dydžio ir formos


Dydis turi reikšmės. Ši taisyklė taikytina ir gardiesiems varškėčiams. Jie neturi būti pernelyg dideli, kitaip jūsų potencialiems pusryčiams ar pietums kyla iširimo pavojus. Svarbu nepamiršti, kad didelius varškėčius ant keptuvės apversti ganėtinai sudėtinga. Virtuvės meistrės kalba, kad ideali varškėčių forma – kai masė vienam varškėčiui telpa į šaukštą. Pats laikas šias teorines žinias įgyvendinti praktiškai.


Gerai įkaitinkite keptuvę


Kaip ir blynams varškėčiams kepti būtina gerai įkaitinta keptuvė. Nepatingėkite jos uždėti ant viryklės iš anksto. Kepimo paviršius būtinai turi gerai įkaisti. Keptuvė įkaito? Laikas kaitrą sumažinti iki vidutinės ir imtis varškėčių kepimo. Pasinaudoję šiais patarimais nesudeginsite patiekalo, greitai ir tolygiai jį apkepsite. Ši paprasta taisyklė – pusė garantuotos sėkmės.


Naudokite kokybišką aliejų


Varškėčius kepti patartina ant kokybiško aliejaus, skirto būtent kepimui. Tam yra kelios priežastys. Pirma, toks aliejus kaitinamas nevirsta kancerogenų šaltiniu (vis tik piktnaudžiauti nevertėtų). Antra, jis neprisvyla. Trečia, varškėčiai neprilips prie keptuvės paviršiaus, bus gražūs ir skanūs. Maža to, paruošti varškėčiai neturės prastos kokybės aliejaus skonio, kuris itin stipriai gadina įspūdžius valgant ir kažin ar gali būti vertinamas kaip apetitą didinanti aplinkybė.


Nebijokite eksperimentuoti


Egzistuoja daugybė varškėčių receptų. Kartais naudinga eksperimentuoti atsisakant tradicinio recepto alternatyvių variantų, kurių esmė – patiekalo recepto praturtinimas originaliais ingredientais, naudai. Taigi galite paruošti varškėčių su trintais bananais, šokoladu, smulkintais riešutais arba sumaišyti varškės masę su šviežiomis uogomis. Nebijokite išmėginti ką nors naujo ir kombinuoti mėgstamus ingredientus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis