10 tobulų varškėčių paslapčių

 (23)
Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.
© Fotolia

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kaip bebūtų liūdna, tenka pripažinti, kad iš pirmo karto idealius varškėčius paruošti pavyksta toli gražu ne kiekvienai namų šeimininkei. Vis tik patartina nepulti į neviltį anksčiau laiko, nes iš tikrųjų šį pusryčių patiekalą paruošti tikrai nėra sudėtinga. Tereikia žinoti tam tikras gudrybes, paversiančias varškėčių gaminimo procesą maksimaliai parastu ir sėkmingu.

Štai 10 patarimų, kurie jums būtinai padės ant stalo patiekti gardžių, švelnių ir aromatingų varškėčių. Šiuos patarimus praktiškai pritaikyti galima ir netgi būtina jau artimiausią savaitgalį. Patikėkite, namiškiai jums bus tikrai dėkingi.

Tik švieži produktai

Jei norite, kad varškėčiai būtų gardūs ir gražūs, jiems paruošti naudokite tik šviežius ir kokybiškus ingredientus. Būtinai tikrinkite produktų galiojimo laiką ir stenkitės visų pirma sunaudoti tuos, kurių galiojimo terminas neilgai trukus pasibaigs. Kuo ingredientai bus šviežesni, tuo paruoštas patiekalas bus gardesnis ir švelnesnis. Nepamirškite šios paprastos taisyklės ir džiaukitės gardžiais varškėčiais.

Tinkamos varškės pasirinkimas

Itin dėmesingai derėtų rinktis varškę. Jei varškė bus kokybiška, sėkmė neišvengiama – juk šis produktas ir yra varškėčių pagrindas. Taigi varškė būtinai turi būti šviežia, nerūgšti, ne per riebi, ne per liesa ir neskysta.

Iš rūgščios varškės varškėčių geriau neruošti, nes rūgštumą teks kompensuoti cukraus pertekliumi, o tai itin neigiamai paveiks varškėčius ir jų kaloringumą. Drėgnos varškės taip pat geriau nenaudoti, nes tokiu atveju varškėčiai dėl išrūgas neutralizuojančių manų ar miltų gali tapti lyg guminiai.

Dėmesys riebumui

Optimalus varškėčiams tinkamos varškės riebumas – nuo 7 iki 18 proc. Pernelyg sausa arba kaip tik drėgna varškė nėra tinkama šiam patiekalui ruošti, nes iš jos nepavyks suformuoti idealių varškės rutuliukų. Geriau rinktis vientisos konsistencijos varškę be grūdelių. Jei masė pernelyg sausa, į ją įdėkite šiek tiek grietinės, kefyro arba pieno. Jei masė per skysta – berkite daugiau miltų.

10 tobulų varškėčių paslapčių
© Shutterstock

Varškę pertrinkite per sietelį

Idealių varškėčių paslaptis – vientisa konsistencija. Varškė su grūdeliais puikaus skonio, tačiau ji ne itin tinkama šiam itin mėgstamam pusryčių patiekalui ruošti. Vientisa masė iškepa kur kas geriau ir paruošimo proceso metu neišyra. Taigi galėsite džiaugtis švelniais varškėčiais su apetitą keliančia apskrudusia plutele.

Siekite idealios konsistencijos

Varškė – ne vienintelis ingredientas, reikalingas varškėčiams paruošti. Nors varškė yra lipni, to nepakanka, kad varškėčiai suliptų ir įgautų patikimą formą, neiširsiančią vos tik juos pajudinsite. Pasiekti idealią konsistenciją padės kiaušiniai ir miltai. Vidutiniškai 0,5 kg varškės prireiks 1-2 kiaušinių. Daug šiuo atveju nereiškia gerai, nes tešla gali tapti pernelyg drėgna ir nesulipti. Daug miltų berti į varškėčių masę taip pat nerekomenduojama. Nepamirškite, kad miltus galite drąsiai keisti manais ar džiūvėsėliais.

Venkite cukraus pertekliaus

Bet kurį desertą cukrus paverčia skanesniu, tačiau varškėčių atveju būtina neįsijausti. Gardžiai apskrudusius varškėčius su apetitą žadinančia plutele geriau ruošti naudojant minimalų saldiklių kiekį. Pirma, laikydamiesi šios taisyklės pasirūpinsite savo kūno linijomis nepaversdami nekalto patiekalo kalorijų bomba. Antra, jums pavyks išsaugoti nuostabų ir nepakartojamą natūralios varškės skonį, kurį cukrus neabejotinai užgožtų. Nepamirškite, kad visada galite varškėčius pasaldinti padažu, cukraus pudra ar glaistu iš medaus, kondensuoto pieno, klevų sirupo ar tirpinto šokolado.

10 tobulų varškėčių paslapčių
© Shutterstock

Apsispręskite dėl dydžio ir formos

Dydis turi reikšmės. Ši taisyklė taikytina ir gardiesiems varškėčiams. Jie neturi būti pernelyg dideli, kitaip jūsų potencialiems pusryčiams ar pietums kyla iširimo pavojus. Svarbu nepamiršti, kad didelius varškėčius ant keptuvės apversti ganėtinai sudėtinga. Virtuvės meistrės kalba, kad ideali varškėčių forma – kai masė vienam varškėčiui telpa į šaukštą. Pats laikas šias teorines žinias įgyvendinti praktiškai.

Gerai įkaitinkite keptuvę

Kaip ir blynams varškėčiams kepti būtina gerai įkaitinta keptuvė. Nepatingėkite jos uždėti ant viryklės iš anksto. Kepimo paviršius būtinai turi gerai įkaisti. Keptuvė įkaito? Laikas kaitrą sumažinti iki vidutinės ir imtis varškėčių kepimo. Pasinaudoję šiais patarimais nesudeginsite patiekalo, greitai ir tolygiai jį apkepsite. Ši paprasta taisyklė – pusė garantuotos sėkmės.

Naudokite kokybišką aliejų

Varškėčius kepti patartina ant kokybiško aliejaus, skirto būtent kepimui. Tam yra kelios priežastys. Pirma, toks aliejus kaitinamas nevirsta kancerogenų šaltiniu (vis tik piktnaudžiauti nevertėtų). Antra, jis neprisvyla. Trečia, varškėčiai neprilips prie keptuvės paviršiaus, bus gražūs ir skanūs. Maža to, paruošti varškėčiai neturės prastos kokybės aliejaus skonio, kuris itin stipriai gadina įspūdžius valgant ir kažin ar gali būti vertinamas kaip apetitą didinanti aplinkybė.

Nebijokite eksperimentuoti

Egzistuoja daugybė varškėčių receptų. Kartais naudinga eksperimentuoti atsisakant tradicinio recepto alternatyvių variantų, kurių esmė – patiekalo recepto praturtinimas originaliais ingredientais, naudai. Taigi galite paruošti varškėčių su trintais bananais, šokoladu, smulkintais riešutais arba sumaišyti varškės masę su šviežiomis uogomis. Nebijokite išmėginti ką nors naujo ir kombinuoti mėgstamus ingredientus.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (23)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!

Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė (5)

Tokiu oru - tik naujus receptus išbandyti.

Ir sveika, ir skanu: salotos su keptu sūriu (3)

Jei atsibodo įprastinės salotos, pats metas išbandyti šį receptą.

Ryžių pomidorinė sriuba

Paprasta ir skanu - idealus savaitgalio derinys.

Tobulas receptas: keptas varškės sūris (2)

Toks keptas sūris skaniausias dar šiltas!

Šaltibarščiai, kurių norėsis dar ir dar (43)

Jei negalite gyventi be šaltibarščių, bet norisi sulieknėti, išmėginkite dietinį jų receptą.

Idėjos, ką kepti ant grotelių (1)

Maisto kepimas ant grotelių turi daug privalumų – visų pirma, taip keptas maistas išsaugo naudingas ypatybes, antra, nereikės prieskonių, riebalų – visi produktai iškepa patys, nepraranda savo skonio ir aromato.

Kodėl gi ne: saldūs šaltibarščiai (6)

Niekuomet nereikia nustoti eksperimentuoti! Šis receptas greitai paruošiamas ir ypatingai tiks tokią karštą dieną, kaip ši. Juk šaltibarščiai neatsiejama šio sezono dalis.

Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote (1)

Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.