Kaip įrengti vonios kambarį, kad jame tikrai pavyktų atsipalaiduoti?

Nors daugelis žmonių įsikraustę į naują būstą svajoja apie vonios kambario remontą, dažniausiai tai nebūna pirmos svarbos darbas. Tačiau net jei neturite atliekamų lėšų kapitaliniam vonios kambario remontui, jį atnaujinti ir paversti stilingesniu galite visai pigiais būdais.

Kartais pakanka atnaujinti nusidėvėjusius įrenginius, nudažyti grindis ar sienas, rasti įdomaus dizaino vintažinę spintelę ar stilingą aksesuarą ir vonios kambarys sušvis netikėtomis spalvomis.

Pirmiausia apsidairykite ir įvertinkite vonios kambarį. Susidarykite darbų sąrašą, įtraukdami tik tuos darbus, kuriuos galite atlikti lengvai ir kurie daug nekainuos.

Užuot pakeitę kalkėmis ir rūdimis „pasipuošusią“ vonią ir praustuvą naujais, galite juos nupoliruoti. Taip atgaivinsite jų spalvą, paslėpsite mažus įbrėžimus. Vonia taps lygi ir blizgės.

Susikurkite harmoningą spalvų paletę, priderindami sienų spalvą prie grindų plytelių arba atvirkščiai. Jeigu vonios kambario grindys išklotos plytelėmis, galite ryškiai nudažyti lubas. Jeigu norite, kad būtų šviesiau, puikiai tiks geltona spalva. Ši intensyvi spalva puikiai tinka tamsiems vonios kambariams ir pakelia nuotaiką.

Shutterstock nuotr.

Šiuo metu vonios kambariuose populiarėja pilka spalva. Nuo šviesiausios pilkos iki tamsiausios pilkai mėlynos – nesunkiai sukursite rafinuotą įvaizdį.

Rinkitės drąsius atspalvius. Jeigu jūsų vonios kambario plytelės yra baltos arba neutralios spalvos, nudažykite vieną sieną kokia nors ryškia spalva.

Derindami žalią spalvą su baltą paversite mažą vonios kambarį gaiviu ir erdviu, o jūros mėlyna veiks raminamai ir padės suvaldyti spalvų paletę.

Jeigu jūsų vonios kambario lubos nėra labai žemos, galite nudažyti sienas dviem spalvomis – pavyzdžiui, pasteline žalsva ir balta.

Shutterstock nuotr.

Nušveiskite plyteles – ilgainiui į jas įsigeria purvas ir jos patamsėja. Jeigu nenorite dažnai šveisti plytelių ir tarpų tarp jų, rekomenduojama rinktis ekonomiškesnį PVC plokščių variantą. Joms reikės kur kas mažiau priežiūros – tik retsykiais šluoste su specialia priemone nuvalyti paviršių. Plastiko plokščių neveikia nei temperatūrų kaita, nei vanduo, grybelis, pelėsis ar kenkėjai, rūdys. Jos nepūva ir neišsikraipo.

Papuoškite vonios kambarį veidrodžiu įmantriu rėmu iš sendaikčių turgaus. Gražiai atrodys medinis, baltas, juodas ar aukso spalvos apvadas.

Shutterstock nuotr.

Norite, kad įėjus į vonios kambarį smulkūs trūkumai nė nekristų į akis? Pakabinkite įspūdingą šviestuvą, kuris iš karto patrauktų žvilgsnį.

Shutterstock nuotr.

Pasigaminkite rankšluosčių lentynėlę – medines lentutes prikalkite prie vertikalaus laikiklio, o tarpus palikite tokius, kad į juos tilptų padėti ritinėliais susuktus rankšluosčius.

Ekspertai pataria
Keisdami senas arba įskilusias plyteles, sumažinkite išlaidas plytelėmis dengdami tik tiesiogiai vandens veikiamą plotą, pavyzdžiui, ties dušo zona. Likusį plotą galite nudažyti.

Dėmesio! Atsisiųsk naująją nemokamą „Sadolin Visualizer“ programėlę, nuskanuok norimą patalpą, išsirinki spalvą ir iš karto pamatyki, kaip ji atrodys po atnaujinimo. Savo idėjomis dalinkis su draugais, šeima ir kurkite savo svajonių namus kartu! Atsisiųsti programėlę galite paspaudę ČIA

Užsakymo nr.: PT_72378874

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis