Vieno buto interjeras: 40 kv. metrų butas

„Pagrindinis tikslas įsirengiant šį 40 kv. metrų butą buvo bent vizualiai jį padidinti“, - sako interjero dizainerė Alina Venskutė.

Tam naudotos šios pagrindinės erdvės praplėtimo priemonės

- Daug šviesos.

„Šviesa visada suteikia erdvės pojūtį. Šviesos turime daugiau, kai pagauname šviesą, ateinančią pro langus (langus pridengiame tik skaidriais ir lengvais audiniais). Šviesa „pasidaugina“ veidrodžiuose. Daliniai zonų atskyrimai irgi buvo daryti pralaidūs šviesai (šiuo atveju naudoti stiklo blokeliai)“, - pasakojo dizainerė.

- Atspindintys paviršiai. Ypatingai erdvę vizualiai praplečia veidrodžiai. O taip pat kiti blizgantys paviršiai (lakuoti baldai ar stiklas), ar netgi audiniai, turintys blizgesio.

- Mažai baldų ir daiktų. Kompaktiška spinta, integruota i sieną po veidrodžiais. Kompaktiška, bet labai patogi kampinė virtuvė. „Permatomos“, „plaukiančios ore“ kėdės. Nedidelė minkšta dalis. Ir jokių nereikalingų baldų ar aksesuarų.

- Šviesios, lygios spalvos (be ornamentų). Jos irgi visada suteikia šviesos, gaivumo ir erdvės pojūtį.

„Na, ir paskutinis, bet svarbiausias, tai funkcinis erdvių išnaudojimas - sienos ir baldų išdėstymas“, - pasakoja A. Venskutė (interjerodizaineris.lt)

Taip pat skaitykite:
Vieno buto LT interjeras: 37 kv.m skandinaviško stiliaus butas
Vieno namo LT interjeras: jaukus ir šiltas būstas
Vieno buto LT interjeras: subtilus ir komfortiškas palėpės interjeras

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis